Sport la Liceul Tehnologic nr. 1 Luduș Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 166 Vizualizări

Sport la Liceul Tehnologic nr. 1 Luduș

Vechiul adagiu latin care ne amintește mereu că mintea sănătoasă este în corp sănătos este pus în valoare în mod consecvent și la Liceul Tehnologic nr. 1 din Luduș cu orice prilej. După festivitatea de încheiere a anului școlar în care a fost apreciată și premiată activitatea de la clasă a venit rândul competițiilor sportive încadrate în desfășurarea Zilelor Orașului Luduș.

Competiția de șah intitulată în mod sugestiv „Pionul visător” de către profesorii Ioana și George Moise, după afirmația teoreticianului jocului de șah Francois Andre Danican Philidor (1726-1795) s-a bucurat de prezența a 28 de competitori. În clasamentul general final pe primul loc s-a clasat Mihai Alexandru Moise (clasa a VIII-a A), urmat de Alin Leonard Zăvadă (a X-a A)  și Gunter Luca (XI-a A). În clasamentul liceenilor pe primul loc s-a clasat Bogdan Neagu (XII-a C), iar campionul elevilor de gimnaziu a fost Mihai Cercel (VIII-a A). Diplomele și medaliile primite au recompensat strădaniile competitorilor.

Destindere în natură

Concursul de pescuit organizat de prof. Szekely Zoltan, directorul adjunct al Liceului Tehnologic nr. 1 Luduș a fost programat pe lacul de pescuit al Primăriei Luduș, așa numitul „Braț mort al Mureșului” și a reunit mai mult de 100 de elevi  constituiți în echipe  formate din câte doi competitori. De remarcat este faptul că  în premieră, la această ediție s-au înscris și patru echipe de fete, una dintre acestea a reușit să se claseze  doar la un pas de locul III, ocupat de băieți. Prin regulament, s-au folosit doar câte trei bețe/echipă și s-au luat în considerare doar peștii vii. Aceștia, după înregistrare, au fost eliberați în apă. La final, după lupte aprige cu „monștrii adâncurilor”, câștigători au devenit  Ambrus Szabolcs  + Mihai Stroe, pe locurile următoare fiind clasați David Andrei + Panczi Sebastian și Kovacs Gellert + Keszeg Norbert. S-au acordat medalii, diplome și premii oferite de sponsorii concursului, dar un premiu mult așteptat și acordat tuturor a fost deliciosul gulyaș preparat cu măiestria cunoscută și recunoscută de prof. Szente Ștefan, ajutat de această dată de elevii din clasa a IX-a D de la Liceul Tehnologic nr. 1 Luduș. În afara acestor premii, elevii au beneficiat de câteva ore bune de aer curat, de liniște, de soare fiind departe de „teroarea” telefoanelor mobile de care au reușit să uite câteva ore. A fost și acesta un câștig și, nu unul mic.

Prima demonstrație de teqball

Unul dintre ultimele sporturi care au apărut în lume este o combinație spectaculoasă între tenisul de masă, de la care au luat masa, oarecum „torturată” și jocul de tenis cu piciorul. În cadrul Zilelor Orașului Luduș s-a desfășurat și o demonstrație pentru curioșii aflați în Parcul Primăriei. Prof. Emil Alecu Stan de la Liceul Tehnologic nr. 1 ne-a declarat că orașul Luduș a primit de la ISJ Mureș o masă pentru practicarea acestui sport după ce inspectorul de specialitate Gabriel Dunduc de la ISJ Mureș a fost invitat de Federația Română de Teqball să participe la prezentarea Regulamentului acestui sport nou în care se pare că România ocupă un onorant loc IV. La sfârșitul lunii aprilie, Sala Polivalentă din Târgu Mureș a găzduit o importantă competiție internațională și în deschidere s-a disputat campionatul județean la care echipa Liceului din Luduș s-a clasat pe locurile III-IV.

„Acum, la Zilele Orașului Luduș promovăm acest sport, printr-un meci demonstrativ, pe care deocamdată îl practică doar elevii liceului. Pentru dezvoltarea armonioasă a tinerilor, pentru petrecerea timpului liber în mod sănătos, recomand activitatea sportivă în general și practicarea acestui nou sport”, ne-a declarat prof. Alecu Emil Stan.

Pentru istoria sportivă a orașului consemnăm numele celor doi „teqballiști” (!), Alexandru Ralf Năsălean și Farkas Robert, cărora le dorim o lungă carieră sportivă plină de rezultate notabile.

Ioan A. BORGOVAN

Foto: S. Căpușan

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE