Home / Cultură / Festivalul VIBE, monitorizat de Poliția Mureș

Festivalul VIBE, monitorizat de Poliția Mureș

Joi, 30 iunie, în prima zi a Festivalului VIBE, precum și pe parcursul zilelor care urmează, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și ai Biroului Siguranță Școlară împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Antidrog se vor afla printre tineri pentru a le aduce la cunoștință consecințele pe care consumul de droguri le poate avea asupra lor.

”Activitățile vor fi desfășurate în zona Complexului de agrement Mureșul, cu ocazia Festivalului VIBE, având drept scop prevenirea și conștientizarea efectelor consumului de droguri, riscurile la care se expun, dar și recunoașterea semnelor consumului de droguri. În cadrul aceastor activități vor folosite toate cele patru tipuri de ochelari, respectiv ochelarii care induc efectele consumului de alcool și ochelarii care induc efectele consumului de droguri cannabis (marijuana), extasy și ciuperci halucinogene, aceştia având rolul de a simula starea de deteriorare produsă de alcool sau alte substanțe psihotrope, putând fi astfel testate funcțiile mortice”, a informat Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

De asemenea, vor fi oferite informaţii cu privire la metodele de prim-ajutor în anumite situaţii de criză, cauzate de consumul de droguri, precum și la efectele juridice la care se expun în cazul traficului sau consumului de substanțe psihoactive.

”Astfel de activități vor continua și în perioada următoare, aducând în prim-plan tinerii, care sunt cei mai expusi la traficul și consumul de substanțe psihoactive”, se mai menționează în comunicat.

(Redacția)

Citeste si:  Bărbat înecat la Iernut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Dr. Levente Borka-Vitális, față în față cu ursul

O conferință despre oameni și urși, despre coexistență și un festival dedicate convieţuirii dintre om …