Realizări pentru infrastructură în Târgu Mureș Administrație
  • Malina Moraru
  • 0 comentarii
  • 389 Vizualizări

Realizări pentru infrastructură în Târgu Mureș

Primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, a susținut vineri, 1 iulie, o conferință de presă la sediul autorității locale, unde a prezentat bilanțul ultimelor luni de activitate, punctând cele mai importante segmente din activitatea aparatului propriu. În acest sens, Soós Zoltán a prezentat principalele obiective realizate ce țin de infrastructura orașului, reparațiile care s-au finalizat și alte planuri în curs de realizare.

Străzi reabilitate și în curs de reabilitare

„Cred că toți târgumureșenii sunt martori că orașul se află într-un proces de reabilitare. Într-adevăr, sunt șantiere peste tot și nu sunt aceste transformări ușor de realizat pentru nimeni, însă prin muncă de echipă vor intra toate pe făgașul lor. Așadar Târgu Mureșul face pași importanți spre dezvoltare. Strada Slatina din Dâmbu Pietros a fost finalizată, au fost reparate și trotuarele și carosabilul, s-a schimbat iarăși stratul de uzură pe anumite porțiuni în Piața Victoriei, Piața Trandafirilor. Pe strada Gheorghe Doja s-a început o investiție mare pentru schimbarea conductelor de gaz după 50 de ani. Aceste conducte învechite reprezintă un pericol și lucrările firmei E.On se desfășoară atât în timpul nopții cât și în timpul zilei. Strada Gheorghe Șincai este în proces de reabilitare, conducta de apă veche de peste juma de secol și aici este înlocuită, urmează reconstrucția trotuarului și a drumului, iar în prezent se lucrează pe strada Ghiocelului unde sunt lucrări de reabilitare a trotuarelor”, a declarat Soós Zoltán.

De asemenea, primarul a informat faptul că străzile Ghișeului, Bethlen Gabor, Mioriței sunt în reconstrucție. Pentru strada Miorița, acesta a declarat că în maxim trei săptămâni vor fi finalizate lucrările, iar la final aceasta va fi prima stradă principală a orașului refăcută cu pistă de biciclete, trotuare, respectiv carosabil reabilitat. Totodată, pentru anul în curs, sunt programate următoarele străzi pentru a fi reabilitate: Romulus Guga Lebedei, Salcâmilor, Sitarilor, Cireșului, Deva, Dâmbu Pietros, Dobrogeanu Gherea, Ceahlău, Ciucaș și Ion Buteanu.

„Pe strada Barajului o porțiune de 300 de metri va fi schimbată și modernizată cu trotuar și va fi refăcut completă suprafața, inclusiv pe dig unde sunt multe probleme, mai ales toamna și iarna cu găurile care apar pe acest tronson. Strada Victor Babeș în zona fostei cantine studențești, zona Alea Cornișa, Strada General Traian Moșoiu și strada Rodnei vor fi reabilitate în acest an așadar vă rugăm să aveți răbdare, traficul în anumite zone o să fie îngreunat, dar mulțumim frumos pentru înțelegere. Este pentru beneficiul nostru”, a mai declarat primarul.

Loc nou de recreere

Soós Zoltán a mai informat că au început lucrările de construcții pentru Green Park Substejăriș, proiect ce presupune oferirea târgumureșenilor unui loc de recreere spațios. Parcul nou va fi construit în cartierul Tudor.

„Conform planurilor noastre, începând din 2023 acest nou complex de agrement și sport va fi disponibil pentru locuitorii din Târgu Mureș  în cartierul Tudor. Vor exista terenuri de sport, parc natural, pistă de alergare, parc pentru câini și o scenă în centru de agrement, care sunt convins că va deveni o zonă populară de recreere, divertisment și sport pentru locuitorii din oraș”, a transmis Soós Zoltán. 

Stații de încărcare pentru vehicule electrice

Primarul municipiului Târgu Mureș a mai adăugat faptul că în momentul de față se realizează documentația necesară infrastructurii pentru stațiile de încărcare electrice, pentru transport Velo și nu în ultimul rând în acest an se așteaptă livrarea unor autobuze noi, pentru ca parcul auto să fie ofertant pentru târgumureșeni.

„În momentul de față se montează noi stații de încărcare electrică. Pentru aceasta Târgu Mureș va primi peste 815.000 de lei din Fondul de Mediu, iar stațiile vor fi în următoarele locații: Piața Bulgarilor, Piața Bolyai, parcarea din spatele Teatrului Național, Strada Călărașilor, parcarea subterană de la Luxor, Strada Rodniciei, Strada Primăriei, parcarea Complexului de Agrement și Sport Mureșul pe strada Plutelor. Evident, scopul nostru, ca și administrație, este să încurajăm reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și să încurajăm utilizarea vehiculelor electrice prin dezvoltarea infrastructurii pentru alimentarea acestor vehicule. Pentru investiția pârâului Pocloș s-a o obținut aprobarea Consiliului Local în luna iunie în vederea accesării sumelor puse la dispoziție prin PNRR. Traseul zonei reabilitate va avea 4,3 kilometri și va alega următoarele zone: Drumul Livezeni și strada Budai Nagy Antal. Vor fi reabilitate ambele maluri. Cheltuielile eligibile pentru acest proiect sunt de 813.000 de euro”, a mai declarat Soós Zoltán.

Mălina MORARU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE