Leonard Azamfirei: UMFST își înființează propriul liceu Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1922 Vizualizări

Leonard Azamfirei: UMFST își înființează propriul liceu

Consiliul Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP) a aprobat în ședința de astăzi înființarea, în cadrul Colegiului Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) „George Emil Palade” din Târgu Mureș, a două clase de învățământ liceal cu profil Real: Științele naturii (bilingv limba engleză) și Matematică-informatică (bilingv limba engleză), a anunțat rectorul UMFST, prof. dr. Leonard Azamfirei.

„După emiterea Ordinului de Ministru care va confirma decizia de astăzi, cele două clase aprobate (28 de locuri, fiecare) vor intra în sistemul public de învățământ, Colegiul UMFST adăugându-se astfel rețelei școlare de învățământ preuniversitar de stat din Târgu Mureș.

Colegiul își va începe activitatea cu clasa a IX-a, în anul școlar 2023/2024.

Prin înființarea nivelului de învățământ liceal la UMFST, elevii vor putea beneficia de un învățământ modern, de experiența unor profesori care predau la universitate și de acces la toată infrastructura universității. Astfel, Colegiul UMFST își propune să își pregătească, într-un cadru adecvat, viitorii studenți ai universității.

Pentru că este primul liceu înființat într-o universitate din România, E pluribus, unum!”, a adăugat rectorul Azamfirei.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE