Cartea „Îngerul meu, Gabriel – Ghid de vindecare a suferinţelor determinate de despărţiri” prezentată la SIMFEST Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 259 Vizualizări

Cartea „Îngerul meu, Gabriel – Ghid de vindecare a suferinţelor determinate de despărţiri” prezentată la SIMFEST

Jurnalista şi scriitoarea Maria-Dorina Matiş, alături de doi invitaţi speciali, Flavius Buzilă, solistul trupei Hara, şi Liviu Pancu, actor şi regizor, prezintă cartea „Îngerul meu, Gabriel – Ghid de vindecare a suferinţelor determinate de despărţiri”, de Ziua Limbii Române, în cadrul celei de-a XIX-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film şi Televiziune SIMFEST de la Târgu Mureş.

Prezentarea cărții va avea loc miercuri, 31 august, de la ora 12.40, în Cetatea Medievală Târgu Mureş, la cortul amenajat lângă scena mică.

Cartea „Îngerul meu, Gabriel – Ghid de vindecare a suferinţelor determinate de despărţiri” este considerată bestseller de unele site-uri specializate în vânzarea de cărţi, se bucură deja de recenzii foarte bune la nivel naţional şi urmează să fie tradusă în limbile maghiară şi engleză.

„Cu toții avem nevoie de îngeri în viețile noastre, mai ales când ne zbatem în adâncul întunericului…și de cele mai multe ori nu realizăm că ei sunt chiar acolo, în prezența noastră. ‘Îngerul meu, Gabriel’ vine să ne despartă de deznădejde și să ne arate lumina prin speranță. Și, mai ales, să ne facă conștienți de toată puterea noastră care e ascunsă chiar în noi”, a susținut Flavius Buzilă, solistul trupei Hara.

Organizatorii evenimentului promit mai multe surprize, printre care discuţii libere, sesiuni de autografe cu invitaţii speciali şi cu autoarea cărţii, precum şi o tombolă.

„Această carte ne învaţă că, indiferent ce ni se întâmplă pe plan sentimental sau în relaţie cu alţi oameni care trec prin vieţile noastre la un moment dat, fiecare va avea de învăţat câte ceva foarte preţios, nu există un câştigător şi un perdant. Toţi câştigă, trebuie doar să conştientizeze asta, iar atunci când vor deveni conştienţi de rolul benefic jucat în viaţa lor de cei ce par a-i fi rănit, vor trăi un miracol. Viaţa lor va lua altă turnură, vor deveni mai fericiţi, mai liniştiţi şi mai înţelepţi, transformându-se în oameni cu adevărat puternici”, a arătat Maria-Dorina Matiş.

„Îngerul meu, Gabriel – Ghid de vindecare a suferinţelor determinate de despărţiri” abordează acele eşecuri din viaţa sentimentală a unor persoane, care au fost numite „iubiri imposibile”, acele iubiri pe care le-au considerat neîmplinite, care au lăsat brazde adânci şi dureroase în inimile lor.

În „Îngerul meu, Gabriel” sunt prezentate mai multe ipostaze – sub formă de poveşti de viaţă – pe care, probabil, unii dintre noi le-au experimentat parţial sau total, însă prezint şi modul în care un om poate să depăşească acea suferinţă cauzată de o ruptură, care pare greu de suportat şi imposibil de trecut.

Cartea a fost scoasă pe piaţă în colaborare cu Asociaţia de Terapii Complementare Îngerul Meu, Gabriel, ONG condus de către Maria-Dorina Matiş, are formatul A5, 291 de pagini compacte, şase capitole, este tipărită pe hârtie de calitate superioară, însoţită de semn de carte şi se încadrează în categoria ”Dezvoltare personală – spiritualitate”. Pictura de pe copertă şi de la începutul fiecărui capitol îi aparţine artistului Rareş Kerekes din Sighişoara.

„În concluzie, Maria-Dorina Matiş a scris nu doar un ghid psihologic de alinare a suferinţei creată de o despărţire dintr-o relaţie afectivă de iubire, ci şi un adevărat roman psihologic cu adânci implicaţii în existenţa vieţii umane. Este o carte de performanţă, scrisă cu talent, cu un spirit permanent atent la nuanţe, la informarea lectorilor săi – de real ajutor îndeosebi celor tineri, dar nu numai, având şi o certă valoare de manual de psihologie. Este o carte plină de exemple din care se pot reţine reale lecţii de înţelepciune”, afirmă profesor doctor Dumitru Constantin-Dulcan, în Cuvântul înainte al cărţii.  

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE