Motociclete ISU de prim ajutor, pentru Târgu Mureș și zonele limitrofe Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1452 Vizualizări

Motociclete ISU de prim ajutor, pentru Târgu Mureș și zonele limitrofe

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Horea” al județului Mureș are în dotare, începând de sâmbătă, 16 august, două motociclete BMW achiziționate prin intermediul Fundației pentru SMURD, cu sprijinul Lidl, care vor fi utilizate în misiuni de acordare a primului ajutor din Târgu Mureș și din zonele limitrofe.

Fiecare secundă câștigată, vitală în salvarea de vieți

Cele două motociclete de intervenție au fost prezentate presei de dr. Raed Arafat, secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, cu ocazia unei ceremonii de acordare a Emblemei de Onoare a Departamentului pentru Situații de Urgență și de avansare în gradul următor a personalului participant în cadrul competiției de descarcerare ”Holmatro Rescue Challange”, precum și a celor 77 de pompieri români care au participat, în această vară, la o misiune de stingere a incendiilor în Franța.

”De ce ne trebuie motociclete în orașe cum e București, Constanța, Timișoara, Cluj, Iași, Târgu Mureș, și vom continua sper și în alte localități. Pentru că este vorba de minute și secunde. Este vorba de primul sosit, cu echipamente și cu pregătire ca să poată să te asiste, să te ajute până ajunge primul echipaj pe patru roți cum zicem, fie că este SMURD-ul, fie că e Serviciul de Ambulanță”, a afirmat dr. Raed Arafat în cadrul ceremoniei care a avut loc în Piața Teatrului din Târgu Mureș.

Potrivit acestuia, motocicletele sunt echipate cu defibrilator semiautomat, ca orice ambulanță de prim ajutor sau de asistență medicală de urgență.

”Sunt echipate cu tot ce este necesar pentru resuscitare, pentru imobilizare, pentru prima fază, iar paramedicii care vin cu aceste motociclete au parcurs cursuri de acționare singuri pentru primele minute și au parcurs și cursuri de conducere preventivă, pentru a avea siguranță în utilizarea acestor mijloace care aduc un risc în plus paramedicului care este pe ele, dar dacă este bine pregătit riscul scade și beneficiul crește foarte mult pentru cetățean”, a punctat dr. Raed Arafat.

”Astfel de motociclete le veți vedea mult în stradă, nu neapărat la intervenții, ci în așteptare. Vor fi poziționate în zone unde știm că în orele aglomerate ambulanțele ajung mai repede și vom avea posibilitatea să ajungem mult mai rapid folosind aceste mijloace”, a conchis secretarul de stat.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE