Home / Cultură / Hramul Mănăstirii Socolu de Câmpie

Hramul Mănăstirii Socolu de Câmpie

Distribuie

Părintele Arhiepiscop Irineu a poposit luni, 29 august, la Mănăstirea Socolul de Câmpie, prilej cu care a oficiat Sfânta Liturghie și a rostit cuvântul de învățătură, în prezența a numeroși credincioși pelerini.

Potrivit paginii web a Arhiepiscopiei Ortodoxă Alba Iulia, www.reintregirea.ro, Ierarhul nostru, înconjurat de un numeros sobor de preoți și diaconi, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit cuvântul de învățătură în altarul de vară din incinta așezământului. Obștea monahală de aici se află sub oblăduirea maicii starețe monahia Bartolomeea Pop.

În cuvântul rostit cu acest prilej, Chiriarhul nostru a spus: „Dumnezeu a ales în vechime pe poporul Său, pe israeliți, ca să fie lumină neamurilor. Tot așa ne-a ales pe noi, creștinii, ca să fim lumini lumii necredincioase. Ca și Sfântul Ioan Botezătorul, noi trebuie să fim lumini care ard și strălucesc pentru Mântuitorul nostru Iisus Hristos. Dacă ne comportăm ca fii ai luminii și săvârșim faptele luminii, atunci vom deveni candele luminoase pe cărarea acestei vieți, oferind nu numai lumină, ci și vindecare și ajutor celor ale căror vieți le atingem. Așa Îl reflectăm pe Hristos și lumea Îl va cunoate pe El, pentru că ne cunoaște pe noi”.

Situată la 22 kilometri de municipiul Reghin, biserica Mănăstirii Socolul de Câmpie a fost construită între anii 1942-1958, prin contribuția și sub purtarea de grijă a preotului Nicolae Plămădeală. Locașul de cult a fost sfințit în anul 1974, primind hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”. În anul 1994, odată cu numirea ca slujitor a părintelui ieromonah Simion Pop, biserica parohială a fost transformată în așezământ monahal de călugări, luând astfel ființă Mănăstirea de la Socolul de Câmpie. Resfințirea locașului de cult a avut loc la data de 29 august 1994, biserica primind cu acest prilej al doilea hram: „Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul”. Începând cu anul 1999, mănăstirea de călugări a fost transformată în așezământ monahal de maici, viața spirituală de aici cunoscând o revigorare deosebită.

(Redacția)

Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

O nouă performanță internațională pentru dansatorul mureșean Rareș Cojoc

Distribuie Perechea de dansatori alcătuită din Rareș Cojoc și Andreea Matei, sportivi legitimați la cluburile …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.