Școală în mediu rural fără asistență medicală Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 258 Vizualizări

Școală în mediu rural fără asistență medicală

În județul Mureș sunt peste 87.000 de elevi și preșcolari, care studiază în peste 600 de unități de învățământ. Cele din mediul rural sunt private de prezenţa zilnică a unui medic şcolar.

Medicii școlari lipsesc cu desăvârșire din mediul rural, iar asistenții medicali angajați sunt doar șapte.

“La nivelul județului Mureș sunt în total 18 medici de medicină școlară, față de 28 cât este normativul. În mediul rural nu sunt deloc. La nivel județean sunt 87 de asistenți medicali, în mediul rural sunt doar șapte, patru în Sâncraiul de Mureș și câte unul în Sântana de Mureș, Gurghiu și Cristești”, a declarat Iuliu Moldovan, șeful Direcției de Sănătate Publică Mureș.

În mediul rural medicii de familie și asistenții lor au grijă de sănătatea elevilor. Însă, acest lucru ar trebui făcut în baza unui contract încheiat cu primăria, pentru servicii de medicină școlară.

Indiferent că locuiesc în mediul urban sau rural, problemele dentare ale copiilor sunt aceleași. Soluțiile, însă, nu. Pentru că în mediul rural nici medici stomatologi nu sunt. Copiii de la țară, sunt privați de orice act medical, motiv pentru care părinții recurg de cele mai multe ori la leacuri băbești sau călătoresc până la oraș pentru o consultație.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE