Shinya Ozaki revine la Filarmonică Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 275 Vizualizări

Shinya Ozaki revine la Filarmonică

După concertul de deschide al Stagiunii 2022-2023 a Filarmonicii de Stat Târgu Mureș care a avut loc joi, 8 septembrie, iubitorii muzicii camerale au fost invitați marți, 13 septembrie, ora 19.00, la Sala Mică a Palatului Culturii la recitalul susținut de violonistul Zerkula György și pianista Horváth Edit. Programul serii a cuprins  lucrări din creația compozitorilor L. van Beethoven, I. Stravinski și S. Prokofiev.

Joi, 15 septembrie, de această dată la Sala Mare, va avea loc concertul simfonic dirijat de Andrei Gocan. Soliștii vor fi Olaf Georgi la flaut (Germania) și Bartha Géza la clarinet (Germania). Concertul cuprinde Uvertura “Egmont” de L. van Beethoven, Simfonia concertantă pentru flaut, clarinet și orchestră de coarde de Tiberiu Olah și Simfonia a 7-a op. 70 în re minor de A. Dvořak. Orga revine în atenție în această lună grație recitalului suștinut de Lőrinczi Lehel, marți, 20 septembrie, în program for fi prezentate lucrări din creația lui J. P. Sweelinck, J. S. Bach și ChM. Widor.

Ultimul concert al lunii îl readuce în atenție pe dirijorul japonez Shinya Ozaki, protagonistul concertului realizat în parteneriat cu Ambasada Japoniei în Romania, “Kumamoto-Romania Association” și Liceul Vocațional de Artă Târgu Mureș. Soliștii concertului programat în data de 22 septembrie sunt Chiyo Hagiwara la pian (Japonia), Teodora Todoran la vioară și George Bârlean la oboi. Programul cuprinde lucrări de J. S. Bach, C. Saint-Saëns, Hidas Frigyes și P. I. Ceaikovski.

Biletele la concertele lunii septembrie pot fi achiziționate de la casa de bilete a Filarmonicii și online pe site-ul Evenbook.ro.

 Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE