Home / Cultură / Muzică şi teatru de calitate la Alter-Native 30

Muzică şi teatru de calitate la Alter-Native 30

Distribuie

Ediţia de anul acesta a Festivalului Internaţional de Film de Scurt-metraj Alter-Native din Tîrgu-Mureș – pe lângă scurtmetrajele şi lungmetrajele incluse în program – se anunţă a fi bogată şi în experienţe muzicale şi spectacole inedite.

Astăzi de la ora 20:45, va avea loc concertul susţinut de trupa maghiară Nigun, singurul ansamblu de jazz din Europa, a cărui muzică îşi are rădăcinile în compozițiile evreiești din Europa Centrală și de Est. Trupa a avut multe turnee în Europa, dar a concertat şi dincolo de ocean, în New York și Washington DC.

Tot astăzi, de la ora 18, publicul poate urmări în Sala Mica a Palatului Culturii spectacolul lectură întitulat „Karpatenflecken”. Piesa lui Thomas Perle prezintă poveștile a trei generații de femei din umbra Carpaților transilvăneni, din aceeași patrie, dar din trei țări: bunica s-a născut în Regatul Român, fiica în Republica Populară și nepoata în Republica Socialistă. În limbile germană țipserească, română și maghiară, ele schiţează panorama istorică germano-maghiară-română influențată de conflictele politice violente ale ultimelor secole, de la imigrația germană din secolul al XVIII-lea, trecând prin național-socialism și căderea lui Ceaușescu, până la viața „mai bună” din Occident.

Vineri, de la ora 19.45, figurează în program spectacolul pentru oameni mari după Antoine de Saint-Exupery, „Micul prinţ”, în regia lui Ştefan Ruxanda. Trei actori – Dora Notarescu, Vlad Gălăţianu, Ștefan Ruxanda – cu trei instrumente îi poartă pe spectatori pe toate planetele vizitate de Micul Prinț, într-o poveste emoționantă, presărată cu personaje comice și situații inedite, toate acompaniate de muzică live.

Duminică, de la ora 20.00, va cânta pe scena Palatului Culturii vechiul prieten al festivalului, Földes László Hobo, însoțit de István Gál (tobe, percuție), Attila György (chitară bas), Csanád Igali (clape, voce) și Zoltán Kiss (chitare, tobe).

Partenerii festivalului: Consiliul Judeţean Mureş, Universitatea de Arte din Târgu Mureş, Teatrul Naţional Târgu Mureş, Institutul Liszt – Centrul Cultural Maghiar Bucureşti. Finanţatori: Primăria Municipiului Târgu Mureş, Ministerul Culturii, UDMR, Centrul Naţional al Cinemagrafiei, Fundaţia Communitas şi Fondul Bethlen Gábor (Ungaria).

Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

O nouă performanță internațională pentru dansatorul mureșean Rareș Cojoc

Distribuie Perechea de dansatori alcătuită din Rareș Cojoc și Andreea Matei, sportivi legitimați la cluburile …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.