UMFST, stand la cel mai mare eveniment educațional din Europa Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 968 Vizualizări

UMFST, stand la cel mai mare eveniment educațional din Europa

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) „George Emil Palade” din Târgu Mureș a participat, în perioada 13-16 septembrie, la cea de a 32-a ediție a Conferinței și Expoziției Anuale a Asociației Europene pentru Educație Internațională EAIE (European Association for International Education), eveniment găzduit de orașul spaniol Barcelona.

Potrivit informațiilor publicate pe Blogul UMFST ”George Emil Palade”, Târgul internațional educațional reprezintă cel mai mare eveniment educațional internațional din Europa, ediția din acest an a reunit peste 6.500 de participanți din 85 de țări din Europa și spațiul extraeuropean și s-a desfășurat sub sloganul „Viitorul plin de culoare”, un caleidoscop de perspective asupra abordărilor internaționalizării.

”În cadrul evenimentului, membrii delegației au împărtășit informații despre programele de studiu, infrastructura educațională și de cercetare și oportunitățile culturale şi sociale specifice vieţii studențești. În paralel, au purtat discuții cu omologi, profesioniști implicați în internaționalizare și parteneri instituționali actuali sau potențiali. Acestea au ca scop creșterea vizibilității instituției, dezvoltarea de cooperări inter-instituționale, încheierea de noi acorduri și parteneriate, accesarea programelor Uniunii Europene sau ale altor organisme academice internaționale, precum și atingerea statutului de internaționalizare prin parteneri de elită. Un număr impresionant de sesiuni practice, discursuri și conferințe din sfera sustenabilității, tehnologiei și digitalizării completează programul acestor zile pentru a dezbate, împreună cu ceilalți participanți, cele mai noi tendințe în domeniul internaționalizării educației. Participanții au astfel oportunitatea de a crea relații și a fi inspirați”, menționează sursa citată.

Principala universitate din județul Mureș a fost reprezentată la Târgul educațional de la Barcelona de o delegație alcătuită din prof. univ. dr. Angela Borda (director, Departamentul Relații Internaționale, coordonator instituțional Erasmus+), conf. univ. dr. Andrada Loghin (prodecan, Facultatea de Medicină), conf. univ. dr. Anca Gabriela-Cârje (Facultatea de Farmacie, Disciplina de Chimie Analitică și Analiza Medicamentului), conf. univ. dr. Georgeta Fodor (Facultatea de Științe și Litere „Petru Maior”, coordonator al Muzeului Universității „George Emil Palade”, director al Editurii University Press) și ec. Nicoleta Suciu (coordonator, Departamentul Proiecte Europene si de Cercetare).

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE