Rețea de apă potabilă extinsă în Ercea (Băla) Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 132 Vizualizări

Rețea de apă potabilă extinsă în Ercea (Băla)

Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului a decis, într-o ședință care a avut loc în data de 6 septembrie 2022, că proiectul „Extindere reţea de alimentare cu apă în localitatea Ercea, comuna Băla, judeţul Mureş”, propus a fi amplasat în comuna Băla, satele Băla şi Ercea, nu se supune evaluării impactului asupra mediului.

Potrivit proiectului Deciziei etapei de încadrare, document făcut public pe pagina web a Agenției pentru Protecția Mediului Mureș, www.apmms.anpm.ro, proiectul aparține Primăriei comunei Băla și prevede extinderea sistemului de alimentare cu apă a satului Ercea.

”Gospodăria de apă din localitatea Ercea va cuprinde: un rezervor de înmagazinare cu o capacitate de 300 de metri cubi, o stație de pompare care va fi echipată cu instalații de pompare corespunzătoare care să asigure buna funcționare a sistemului, o instalație de clorinare. Stația de clorinare va fi poziționată într-un container metalic, modular, dotată cu echipamente și instalații pentru clorinarea apei. Are rolul de a asigura calitatea apei prin monitorizarea colurului rezidual din apa de pe conducta de distribuţie apă potabilă şi prin dozarea automată a soluţiei de hipoclorit”, se menționează în document.

Conform aceleiași surse, pe rețeaua de distribuție ”se vor executa circa 90 de branșamente”, iar viitoarea staţie de clorinare ”va fi complet automatizată, instalată în container şi va fi amplasată în apropierea rezervorului proiectat de 300 de metri cubi care va alimenta cu apă gravitațional localitatea Băla și prin pompare localitatea Ercea.”

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE