Blocuri noi de 6 etaje în pregătire în cartierul Tudor Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2123 Vizualizări

Blocuri noi de 6 etaje în pregătire în cartierul Tudor

Aleșii locali ai municipiului Târgu Mureș sunt invitați să decidă, într-o ședință viitoare de lucru, asupra oportunității aprobării proiectului ”Reconversie zonă funcțională pentru construire locuințe colective”. Investiția va avea trei beneficiari, Iacob Nicușan, Mariana Maria Nicușan și SC Proelcons SRL, este propusă să fie realizată pe un teren în suprafață de 9.736 de metri pătrați situat pe strada Livezeni nr. 18 din Târgu Mureș, iar proiectul a fost realizat de către SC Urban Design Point SRL. În prezent, pe terenul vizat pentru viitoarea investiție se află amplasate trei construcții cu caracter industrial și o clădire de birouri.

Conform Memoriului tehnic, document făcut public pe pagina web a Primăriei Municipiului Târgu Mureș, www.tirgumures.ro, proiectul propune o zonă de locuințe colective mari, cu demisol, parter și șase etaje, cu servicii de interes general – manageriale, comerț, hoteluri, restaurante, loisir, și servicii conexe – birouri, comerț, alimentație publică.

Investiţia propusă îndeplineşte condiţia existenţei locurilor de parcare (un loc de parcare pe apartament, plus 10% pentru vizitatori), fiind propuse 320 locuri de parcare (66 suprateran și 254 subterane) pentru un număr estimat de 280 apartamente. Demisolul tehnic se va întinde extins spre vest în cazul corpului propus C. În această manieră vor fi asigurate trei locuri de joacă, de dimensiuni generoase, în condiții de maximă siguranță pentru copiii viitorilor locatari. Se vor asigura 280 de locuri de parcare pentru biciclete, respectiv un loc de parcare pentru fiecare apartament”, se menționează în document.

Totodată, proiectul prevede și caracteristicile viitoarelor construcții propuse, după cum urmează: corpul A (imobil existent) va avea 2 etaje (12 metri înălțime), iar corpul B și corpul C (imobile propuse) vor avea 6 etaje (26 de metri înălțime).

Per total, proiectul va avea o suprafață totală construită de 2.628 de metri pătrați și o suprafață totală desfășurată de 19.472 de metri pătrați.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE