8 km de rețea de gaze naturale modernizate Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 214 Vizualizări

8 km de rețea de gaze naturale modernizate

Delgaz Grid a modernizat 8 kilometri din rețeaua de gaze naturale de pe str. Gh. Doja din Târgu Mureş

Investiția face parte din proiectul de modernizare a rețelei de distribuție pe traseul Promenada Mall – Mureș Mall, cu o valoare totală de cca. 5 mil. Euro.

Înlocuirea rețelei continuă pe traseul cuprins între străzile Bega şi Budiului.

Se lucrează etapizat, pe parcursul nopții, cu restricții de circulație în funcție de tronsonul unde se execută lucrările.

Delgaz Grid a înlocuit în acest an peste 8 kilometri din reţeaua de distribuţie a gazelor naturale din municipiul Târgu Mureş, în cadrul celui mai amplu proiect de investiții derulat de companie în județul Mureș, care constă în modernizarea sistemului de distribuție de pe strada Gheorghe Doja – DN 60, pe traseul Promenada Mall – Mureș Mall. Reţeaua înlocuită până în prezent este cuprinsă între străzile Gheorghe Doja şi Rampei/Dezrobirii. Totodată, carosabilul din zonă a fost adus la starea inițială. 

Lucrările de modernizare continuă și se execută etapizat, pe timpul nopții, pe tronsonul cuprins între străzile Bega şi Budiului (ambele sensuri având o lungime de peste 2,5 kilometri). Pentru derularea acestora este necesară restricționarea circulației rutiere, pe o lungime cuprinsă între 50 și 200 de metri, în funcție de tronsonul pe care se intervine.

Proiectul presupune lucrări complexe de înlocuire a conductelor stradale şi a 240 de branşamente, pe o lungime totală de peste 13 kilometri, cu o valoare de peste 24 de milioane de lei (circa 5 milioane de euro). Investiția are ca scop creșterea siguranței în alimentarea cu gaze naturale și îmbunătățirea serviciului de distribuție pentru mai mult de un sfert din populația municipiului și are termen de finalizare anul 2023.

În același timp, Delgaz Grid a finalizat înlocuirea de conducte și branșamente gaze naturale pe o lungime de aproximativ 2 kilometri pe Calea Sighișoarei, în dreptul străzii Pășunii până pe bd. 1 Decembrie 1918.  Proiectul de investiții, în valoare de aproape 4 milioane de lei, se află în etapa de asfaltare, operaţiune ce va fi finalizată în luna octombrie.

Delgaz Grid colaborează îndeaproape cu autorităţile locale pentru o cât mai bună organizare a lucrărilor de înlocuire a rețelei de gaze naturale și pentru a reduce disconfortul. Compania cere scuze tuturor celor afectați și le mulțumește pentru înțelegerea și sprijinul acordat în vederea realizării acestor proiecte importante pentru locuitorii municipiului Târgu Mureș.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE