Propuneri noi pentru circulația din sensul giratoriu Cocoșul de Aur Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 3642 Vizualizări

Propuneri noi pentru circulația din sensul giratoriu Cocoșul de Aur

Președintele PMP Mureș, consilierul local Radu Pescar, a scris vineri, 21 octombrie, pe pagina sa de Facebook, un text prin intermediul căruia propune două variante de gestionare eficientă a traficului rutier din zona sensului giratoriu de la intersecția Cocoșul de Aur din Târgu Mureș.

”Propunere sens giratoriu Cocoșul de Aur (până la construirea podului 2) –

1. Semafoare inteligente

În varianta semafoarelor inteligente trebuie tratat tot orașul, dar este foarte important, mai ales pentru intersecția Cocoșul de Aur să se conceapă cu posibilitatea de modificare a poziției benzii de separare a sensului de mers care în mod normal e pe mijloc și separă două benzi pe fiecare parte.

Pentru momentele de aglomerare într-un sens de mers se mută banda de mijloc cu o mașină specializată, sau cu un dispozitiv instalat pe o camionetă, în așa fel încât să avem trei benzi pe un sens și o bandă pe celalalt sens. Ar fi foarte util pe Str. Călărașilor să se renunțe la parcare pe o porțiune dinspre Cocoșul de Aur în special în orele aglomerate și la intrarea pe Str. Sinaia să se renunțe definitiv la cel puțin 10 locuri de parcare și bucata de trotuar care blochează accesul în intersecție trebuie să fie redată drumului de intersecție.

În acest fel câștigăm cel puțin o bandă de circulație pe Str. Călărași.

2. Varianta de mai jos respectă principiile de bază de proiectare pentru giratoriu urban inventat de aviatorul britanic Frank Blackmore. Cele mai importante condiții sunt ca partea de centru a sensului giratoriu să fie de dimensiune mica (1.5 metri – varianta mea are 4 metri), să fie traversabilă, pentru a nu produce accidente, stres de traversare și să fie poziționat la intersecția medianelor celor două sau mai multe drumuri care se intersectează. Dacă se respectă aceste principii minime, sensul giratoriu funcționează.

În varianta prezentată (vedeți direcția săgeților) am proiectat o preselectare dinspre cartierul Unirii cu trei benzi, una pentru stânga pe str. Sinaia și două de mers înainte pe str. Calarașilor.

Din direcția str. Călărașilor venim tot cu trei benzi, una pentru stânga pe str. P-ta Matei Corvin, una înainte către Unirii iar cealaltă spre dreapta către str. Sinaia cu „cedează trecerea”.

În oricare dintre variantele alese trebuie implicată Str. Arany János pentru a descongestiona accesul spre centrul orașului. Propunerea pentru implicarea străzii Arany János care stă goală o voi explica și desena într-o postare viitoare.

Am propus de mai multe ori colegilor din Consiliul Local Târgu Mureș să finanțez personal reorganizarea acestui sens giratoriu dar am fost refuzat!”

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE