Home / Administratie / Secțiunea de autostradă Târgu Mureș – Miercurea Nirajului, aprobată

Secțiunea de autostradă Târgu Mureș – Miercurea Nirajului, aprobată

Distribuie

Secțiunea 1 Târgu Mureș – Miercurea Nirajului în lungime de 22,3 kilometri și legătura la A3 și secțiunea 3 Leghin – Târgu Neamț, aferente Autostrăzii A8 Târgu Mureș – Târgu Neamț au fost aprobate în ministere, a anunțat miercuri, 23 noiembrie, deputatul social-democrat Dumitrița Gliga.

Potrivit informațiilor furnizate de către Dumitrița Gliga, deputat PSD de Mureș, secțiunile de capăt ale Autostrăzii Târgu Mureș – Târgu Neamț (A8) au fost avizate marți, 22 noiembrie, în Consiliul Interministerial la Ministerul Dezvoltării, după ce în 17 noiembrie au fost aprobați indicatorii tehnico-economoci în Consiliul Tehnico – Economic al Ministerului Transporturilor.

”Licitația pentru proiectare și execuție pentru această secțiune poate fi lansată până la sfârșitul anului, termenul de realizare fiind de 30 de luni. Valoare totală inclusiv TVA – 738.673.900 euro. Traseul Autostrăzii Târgu Mureș – Târgu Neamț continuă traseul Autostrăzii Târgu Mureș – Câmpia Turzii (A3), în zona localității Gheorghe Doja. Autostrada A8 este cuprinsă în Planul Investițional pentru dezvoltarea infrastructurii de transport pentru perioada 2020-2030, aprobat de Parlamentul României, finanțarea urmând a fi asigurată prin PNRR, pentru Secțiunile 1 și 3, care trebuiesc finalizate până în 2026, și Programul Operațional Transport 2021-2027”, a precizat deputatul Dumitrița Gliga.

Viitoarea autostradă va traversa următoarele unități administrativ-teritoriale din județul Mureș: Miercurea Nirajului, Gheorghe Doja, Crăciunești, Acățări, Păsăreni și Gălești.

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Mureș: Caravană cu servicii gratuite din 10 specialități medicale

Distribuie Direcția de Asistență Sighișoara Sighișoara a demarat, în data de 18 martie 2024, o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.