Contracte de închiriere ANL prelungite la Luduș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 168 Vizualizări

Contracte de închiriere ANL prelungite la Luduș

Agenția Națională pentru Locuințe (ANL) a fost înființată prin Legea nr. 152/1998, republicată, cu modificări și completări ulterioare. În orașul Luduș au fost construite în ultimii ani trei blocuri, nr. 13, 15 și 17 în strada Zăvoiului, cu apartamente destinate închirierii pentru tineri.

După închierea contractelor de închiriere inițiale, conform Normelor metodologice pentru punerea în aplicare a prevederilor Legii nr. 152/1998 amintite, „La data prelungirii contractelor de închiriere, titularul contractului de închiriere, soțul/soția acestuia și/sau alte persoane aflate în întreținerea acestuia au obligația să facă dovada că nu au dobândit o locuință în proprietate și/sau cu chirie, proprietate de stat, proprietate a unității administrativ-teritoriale sau a unității în care își desfășoară activitatea, în localitatea în care deține locuința actuală sau în localitățile în care a fost extinsă cuprinderea teritorială, după caz. În situația în care această condiție nu este îndeplinită, contractul de închiriere nu se mai prelungește. Fac excepție cotele-părți dintr-o locuință, dobândite în proprietate, în condițiile legii, dacă acestea nu depășesc  suprafața utilă de 37 de metri pătrați, suprafață utilă minimală/persoană, prevăzută de Legea nr. 114/1996, republicată, cu modificările și completările ulterioare”.

La 17 noiembrie 2022 au expirat 18 contracte de închiriere a apartamentelor din Blocurile ANL nr. 13, 15 și 17, iar pentru prelungirea lor Primăria orașului Luduș a inițiat un proiect de hotărâre. După verificarea documentelor prezentate de locatari, Legislativul local a aprobat prelungirea, pe o perioadă de un an, cu începere de la 17 noiembrie 2022, a contractelor de închiriere a apartamentelor, constatând că titularii contractelor îndeplinesc toate condițiile impuse de legislația actuală, având chiria și întreținerea achitată la zi.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE