Atenție! E obligatoriu să declari la Fisc din 2023 Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 977 Vizualizări

Atenție! E obligatoriu să declari la Fisc din 2023

Dacă ai o locuință dată în chirie, mare atenție! contractele de închiriere vor fi înregistrate obligatoriu la ANAF din luna ianuarie 2023.

Conform OG 16/2022 pentru modificarea si completarea Codului Fiscal, redevine obligatorie înregistrarea la organul fiscal competent a contractelor de închiriere, începând cu data de 1 ianuarie 2023.

Astfel, contribuabilii (persoane fizice) care obțin venituri din cedarea folosinței bunurilor din patrimoniul personal (chirii) au obligația înregistrării contractului încheiat între părți, precum și a modificărilor survenite anterior, în termen de cel mult 30 de zile de la data încheierii/ procedurii modificării acestuia, la organul fiscal competent, potrivit .

În cazul contractelor de închiriere aflate în derulare la data de 01 ianuarie 2023, înregistrarea la organul fiscal competent a contractului încheiat între părți și a modificărilor survenite se efectuează în termen de cel mult 90 de zile de la data la care a intervenit obligația înregistrării acestora. Sunt exceptate de la înregistrare contractele de arendă și cele din închirierile în scop turistic a camerelor situate în locuințe proprietate personală.

Poți descărca formularul de AICI 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE