Rectificare de buget la Luduș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 113 Vizualizări

Rectificare de buget la Luduș

În conformitate cu prevederile articolului 136 din Codul Administrativ care a fost aprobat prin Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 57/2019, primarul orașului Luduș, Cristian Moldovan, a inițiat un proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului local.

În Referatul de aprobare a proiectului de hotărâre, Cristian Moldovan a consemnat motivele demersului său: „Am inițiat proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului local din necesitatea cuprinderii în bugetul de venituri și cheltuieli a sumelor alocate prin Decizia nr. 16585 din 27 octombrie 2022 și prin Adresa nr. 14620 din 3 noiembrie 2022 reprezentând sume defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetului local și pentru finanțarea burselor elevilor, precum și efectuării unor virări de credite în bugetul Primăriei și  a unităților subordonate orașului, necesare desfășurării activității în condiții bune”.

În Raportul de specialitate al șefului Biroului „Buget. Finanțe. Contabilitate. Resurse Umane” (BFCRU), Maria Suciu a specificat modul de modificare a creditelor bugetare în bugetul local care au fost solicitate de Școala Gimnazială „Ioan Vlăduțiu”, Școala Gimnazială nr. 1 și Liceul Tehnologic nr. 1; Modificarea bugetului local prin suplimentarea veniturilor cu suma de 560.000 de lei (sume defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetului local pentru trimestrul IV, iar pe partea de cheltuieli alocările de sume la capitolele bugetare la care s-a constatat neajunsuri în bugetul existent pentru acest an.

Consilierii locali văzând că „rectificarea bugetului local este necesară, oportună și legală și se impune pentru buna funcționare a activității instituției cu toate activitățile de subordonare locală”, au aprobat proiectul de hotărâre din 29 noiembrie 2022, privind rectificarea bugetului local al orașului Luduș.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE