Buget de 3,5 milioane de euro pentru ”Weekend”, în 2023 Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 976 Vizualizări

Buget de 3,5 milioane de euro pentru ”Weekend”, în 2023

Aleșii locali ai municipiului Târgu Mureș au aprobat, într-o ședință care a avut loc în data de 24 noiembrie 2022, cu 14 voturi ”pentru”, șase ”împotrivă” și o abținere, proiectul de buget și transferul patrimoniului necesar începerii activității Direcției Complexul de Agrement ”Weekend”, pe anul 2023, în sumă de 17.385.200 de lei (aproximativ 3,5 milioane de euro), respectiv pe secțiunea de funcționare în sumă de 14.604.200 de lei și pe secțiunea de dezvoltare în sumă de 2.781.000 de lei. În aceeași ședință, consilierii locali târgumureșeni au decis predarea în administrare a patrimoniului necesar începerii activității către Direcția Complexul de Agrement ”Weekend”.

Potrivit Referatului de aprobare aferent proiectului de hotărâre, prin Hotărârea Consiliului Local nr. 417/21 decembrie 2021 s-a aprobat reorganizarea Serviciului Public Administrația Complexul de Agrement și Sport ”Mureșul”, din cadrul Aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Târgu Mureș, în Direcția Complexul de Agrement ”Weekend”, instituție publică de interes local, cu personalitate juridică, modificarea corespunzătoare a structurii organizatorice, aprobarea organigramei, a numărului de personal și a statului de funcții.

”Una din etapele înființării noii structuri o constituie întocmirea și aprobarea bugetului, respectiv predarea patrimoniului necesar desfășurării în bune condițiuni a activității de către noua entitate, care va prelua contractele și protocoalele încheiate de către UAT Municipiul Târgu Mureș și derulate Administrația Complexului de Agrement și Sport ”Mureșul”. De asemenea, pentru ca Direcția Complexul de Agrement „Weekend” să-și poată desfășura activitatea la începutul anului 2023, până la aprobarea bugetului Municipiului Târgu Mureș, respectiv a structurii nou înființate, este necesar ca pentru anul 2023 pentru serviciul nou înființat să se aprobe un proiect de buget, urmând ca în conformitate cu prevederile articolului 40 din Legea nr. 273 din 29 iunie 2006 privind finanţele publice locale cu modificările ulterioare,  activitatea Direcției Complexul de Agrement ”Weekend” să fie finanțată în limita a 1/12 din prevederile cuprinse în proiectul de buget pentru anul 2023”, se menționează în documentul citat.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE