Masă de Teqball la UMFST Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 451 Vizualizări

Masă de Teqball la UMFST

UMFST G.E. Palade din Târgu Mureș a primit o masă de Teqball, în cadrul unui proiect educațional derulat de către Federația Română de Teqball, al cărui obiectiv este acela de a atrage cât mai mulți tineri către acest sport.

În baza protocolului de cooperare semnat între Ministerul Sportului, Ministerul Educației și Federația Română de Teqball (FRTEQ), UMFST G.E. Palade din Târgu Mureș a fost selectată în Proiectul Educațional de Teqball, proiect ce vizează promovarea acestui sport relativ nou în rândul tinerilor și dotarea unităților de învățământ și a cluburilor sportive din țară cu mese de Teqball.  Universitatea, implicată activ în promovarea sportului și a educației pentru sănătate, a găzduit la începutul lunii octombrie a acestui an, turneul de calificare pentru Campionatul Mondial de Teqball din Nuremberg, Germania.

În acest context, luni, 19 decembrie, de la ora 13.00, Sala de Sport „𝐃𝐫. 𝐀𝐧𝐭𝐨𝐧 𝐏𝐨𝐧𝐠𝐫𝐚𝐜𝐳” din campusul universității, a găzduit evenimentul de primire a unei mese de Teqball, meciuri demonstrative și inițierea studenților UMFST de către performerii acestei discipline sportive.

Prezentarea Proiectului Educațional de Teqball a fost susținută de Teodor Luca, Președinte FRTEQ, iar la eveniment au fost prezenți Ovidiu Chelărescu – Coordonator Departament Media, Consilier al Rectorului UMFST Târgu – Mureș, Conf. Univ. Dr. Florin Țurcanu – Catedra de Educație Fizică și Sport UMFST Târgu – Mureș

– Kristaly Hunor – jucător Transilvania Teqball Team (TTT), locul 2 la proba de dublu masculin și dublu mixt la Campionatul Național 2022

– Szilagyi Arnold – jucător TTT, locul 2 la proba de dublu masculin și locul 3 la dublu mixt la Campionatul Național 2022

– Barabasi Kinga – jucătoare TTT, locul 3 la proba de dublu feminin la Campionatul Mondial de Teqball, Gliwice 2021, locul 4 la proba de dublu feminin și locul 5 la proba de simplu feminin la Campionatul Mondial 2022 de la Nuremberg

– Dako Katalin – jucătoare TTT, locul 3 la proba de dublu feminin la Campionatul Mondial 2021 și locul 4 la proba de dublu feminin la Campionatul Mondial 2022.

„Ne onorează parteneriatul cu Federația Română de Teqball, dispunem de toată resursa necesară  pentru a dezvolta această disciplină sportivă, ne bucură faptul că studenți care au terminat studiile la facultatea noastră sunt niște nume în Teqball-ul național și internațional”, a menționat Ovidiu Chelărescu, consilier al Rectorului UMFST Târgu Mureș.

Sportivii Kristaly Hunor și Barabasi Kinga sunt absolvenți ai facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul UMFST Târgu – Mureș.

Scopul acestui protocol de cooperare este de a permite tuturor elevilor, studenților, sportivilor amatori sau profesioniști să practice teqball, para teqball și pentru a permite tuturor celor implicați să își atingă potențialul maxim, indiferent de nivelul acesora și să inspire lumea prin succesul sportiv.

Teqball-ul este un sport care va deveni tot mai popular în România. Avem campionul mondial Györgydeák Apor, totodată lider al clasamentului mondial de simplu masculin, dar și alți sportivi talentați care au obținut rezultate mari, precum Ilyés Szabolcs, Barabási Kinga sau Katalin Dako, datorită cărora auzim tot mai des de acest sport.

Misiunea principală a Federației Române de Teqball este să introducă, să promoveze și să dezvolte sportul la nivel național și să unească comunitatea națională de teqball.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE