Dumitrița Gliga: Femeile pot aduce un aport important în soluționarea problemelor de pace și securitate Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 163 Vizualizări

Dumitrița Gliga: Femeile pot aduce un aport important în soluționarea problemelor de pace și securitate

Deputatul PSD Mureş Dumitriţa Gliga a anunţat, marţi, că una dintre concluziile seminarului Adunării Parlamentare a Mediteranei (APM), la care a participat, este că femeile pot aduce un aport important în soluţionarea problemelor de pace şi securitate, prin participarea la masa negocierilor de pace şi de soluţionare a conflictelor.
„Am reprezentat Adunarea Parlamentară a Mediteranei la seminarul cu tema Leadership-ul feminin, perspectiva de gen şi abordările de gen în acţiunile de dezarmare (on-line). (…) APM susţine că femeile pot aduce un aport important în soluţionarea problemelor de pace şi securitate, prin prisma faptului că sunt prezente la masa negocierilor de pace şi de soluţionare a conflictelor. De asemenea, APM, din care fac parte ca parlamentar, a înfiinţat de curând un Forum Parlamentar al Femeilor care are ca scop împuternicirea tuturor femeilor din regiunea euro-mediteraneeană şi a golfului”, a arătat Dumitriţa Gliga, pe Facebook.
Potrivit deputatului PSD, în regiunile APM, doar 25,5% din membrii parlamentelor sunt femei, însă organizaţia speră că în viitor procentul va creşte şi că, odată cu creşterea numărului de femei în parlamente, vor fi mai multe locuri pentru acestea la masa negocierilor.
Dumitriţa Gliga a arătat că Uniunea Interparlamentară, alături de reţeaua Parlamentari pentru Dezarmare şi Neproliferare Nucleară, ONG-ul World Future Council şi reţeaua internaţională Youth Fusion a organizat, în sistem de videoconferinţă, un seminar cu tema Leadership-ul feminin, perspectiva de gen şi abordările de gen în acţiunile de dezarmare.
„Acest webinar a avut ca scop explorarea proceselor internaţionale şi practicile parlamentare care pot face ca pacea şi eforturile de pace şi dezarmare să fie mai incluzive, mai eficiente şi mai durabile. Abordările din perspectiva egalităţii de gen ale dezarmării şi securităţii ridică problema impactului diferit şi disproporţionat al proliferării armelor şi conflictelor armate asupra femeilor, şi încorporează o gamă completă de perspective şi cadre de securitate, inclusiv cele naţionale, militare, umane şi securitatea comună”, a mai subliniat Dumitriţa Gliga. 

(www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE