Micul arhitect la Sighișoara Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 108 Vizualizări

Micul arhitect la Sighișoara

Tainele și frumusețile arhitecturii vor fi descoperite miercuri, 11 ianuarie de către elevi din clasa a III-a ai Liceului Teoretic „Joseph Haltrich” din Sighișoara.

„Împreună cu un arhitect, copiii vor face machete și vor învăța istoria locului, un lucru esențial într-un spațiu așa de bogat din acest punct de vedere ca Sighișoara. Pe parcursul celor 13 ateliere, copiilor o să li se deschidă ochii în legătură cu acest loc special în care locuiesc și vor afla ce înseamnă să practici meseria de arhitect. Vor deveni mai atenți la mediul construit și natural al Sighișoarei, o să înceapă să observe în fiecare zi ceea ce nu observă acum. Toate acestea o să se întâmple prin joc, copiii o să măsoare, o să fie detectivi, o să se distreze învățând. Aceste ateliere de în care copiii vor deveni mai conștienți de spațiul în care locuiesc vor avea loc săptămânal și la școală, dar și în plimbare prin citadelă. Ele fac parte din proiectul nostru Cultfort – Fortăreață culturală urbană prin care pregătim Turnul & Bastionul Măcelarilor să devină un spațiu de evenimente culturale pentru Sighișoara”, se anunță în descrierea evenimentului.

Evenimentul este susținut de EEA and Norway Grants, Programul RO-Cultura, Granturi SEE & Norvegiene, Ministerul Culturii, Unitatea de Management a Proiectului – UMP.

I.M.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE