Cristian Chirteș (PNL), îndemn pentru tineri: „Căutați întotdeauna adevărul!” Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 227 Vizualizări

Cristian Chirteș (PNL), îndemn pentru tineri: „Căutați întotdeauna adevărul!”

Astăzi am avut o zi excepțională, petrecută împreună cu tinerii de la Clubul Elevilor Liberali (PNL), prezenți din toată țara la Școala Politică de Iarnă, lângă Brașov.

Am discutat despre pericolele la care ei sunt expuși prin accesarea informațiilor false, pe internet, și despre importanța combaterii fenomenului fake-news și al dezinformării în rândul tinerilor.

Felicit Clubul Elevilor Liberali pentru organizarea acestui workshop și le mulțumesc pentru invitație. Îi mulțumesc lui Andrei Nederi pentru toată munca pe care o depune alături de echipa lui. Cu toții, împreună, fac o treabă extraordinară. M-am uitat pe raportul lor de activitate de anul trecut și sunt impresionat. Faptul că au început atât de tineri să se implice în proiecte, pentru ca lumea lor să fie mai bună, mă face să fiu extrem de optimist cu privire la viitorul lor și al acestei țări.

I-am avertizat că, însă, în drumul lor vor întâlni și obstacole, dar și pericole. Am încercat astăzi să-i fac conștienți asupra unei probleme care, dacă este ignorată sau scăpată de sub control, le poate îngreuna serios treaba. Este vorba despre fenomenul fake-news și al dezinformării.

Tinerii sunt cei mai expuși la știrile false. Un studiu publicat acum 6 luni arată că dezinformarea a atins niveluri alarmante pe TikTok – din ce în ce mai utilizat de tineri pentru a obține informații. 20% dintre conţinuturile video obţinute în rezultate conţineau informaţii false sau înşelătoare.

Am identificat împreună cu tinerii liberali cele mai răspândire știri false din România, cu care și ei s-au întâlnit. Mi-au dat exemple de informații toxice legate de pandemia de Covid-19, de războiul din Ucraina, a fost menționată știrea despre presupusa petrecere de Halloween a lui Elon Musk la Castelul Bran.

Este necesar să vorbim despre aceste exemple, care scot în evidență vulnerabilitățile din societate. O informație incorectă îi face pe oameni vulnerabili. Iar vulnerabilizarea populației are ca scop slăbirea democrațiilor. Le-am spus tinerilor liberali să fie conștienți de faptul că democrația nu este o opțiune pentru toată lumea. Este necesar să fie atenți, pentru ca lumea lor să fie sigură, liberă și să prospere în pace.

Este foarte importantă atenționarea și educarea tinerilor, pentru ca ei să știe cum și unde să caute singuri informații verificate și corecte.

Îndemnul meu pentru toți tinerii este:

Căutați întotdeauna adevărul!

Cristian Chirteș, senator PNL de Mureș

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE