Raportul Poliției Locale Luduș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 247 Vizualizări

Raportul Poliției Locale Luduș

Activitatea Biroului Poliției Locale Luduș este organizată în cadrul unui compartiment funcțional fără personalitate juridică, în cadrul aparatului de specialitate al Primăriei orașului Luduș și este reglementată de Legea nr. 155/2010 a Poliției Locale, a Regulamentului – cadru de organizare și funcționare reglementat de Hotărârii Guvernului nr. 1332/2010 și a Regulamentului de organizare și funcționare a Biroului Poliția Locală, reactualizat prin Hotărârea Consiliului Local nr. 226/2019.

Din Raportul de activitate al Biroului Poliția Locală prezentat de șeful de Birou Nicolae Cotta în plenul ședinței Legislativului local rezultă că în anul 2022 personalul Biroului a fost constituit din 17 polițiști locali care au urmat cursurile de formare inițială pe o perioadă de trei luni în Centrul de Formare Inițială și Continuă al MAI Orăștie, modulul Ordine Publică și Circulație Rutieră, având și un deficit de doi polițiști locali. Activitatea Biroului a fost coordonată de Nicolae Cotta, un profesionist al celor două specializări care, pe parcursul anului 2022, a prelucrat cu personalul din subordine materiale din tematica de pregătire profesională planificată, actele normative din competența de aplicare, precum și actele normative apărute pe parcursul anului.

Activitatea preventivă

În Raportul prezentat, Nicolae Cotta a punctat activitățile și acțiunile la care au participat polițiștii locali care au sprijinit Poliția orașului, pompierii și personalul de la SMURD, „asigurând dirijarea și fluidizarea traficului rutier, la incendii sau la alte evenimente produse pe raza orașului, ori la asigurarea circulației auto și pietonale în apropierea școlilor, în perioada când s-au desfășurat cursurile sau examenele. Având în vedere că la data de 28 iunie 2022 a fost adoptată HCL nr. 85 prin care s-a aprobat Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice din oraș, patrulele Poliției Locale au monitorizat respectarea Regulamentului de organizare a parcărilor publice, o activitate nouă la Luduș”.

Activitatea de constatare

Conform competențelor conferite de prevederile Legii nr. 155/2010, a Poliției Locale, polițiștii au desfășurat activități preventive și, atunci când a fost cazul au aplicat și sancțiuni cu amnedă sau cu avertisment. Dintre sancțiunile prevăzute cu amendă consemnăm: 274 de procese verbale de contravenție în valoare de 50.500 de lei pentru nerespectarea normelor de curățenie sau depozitarea deșeurilor în locuri nepermise; 1.043 de procese verbale de contravenție în valoare de 186.400 de lei pentru opriri, staționări și parcări neregulamentare a mijloacelor de transport; 126 de procese verbale de contravenție în valoare de 34.050 de lei pentru tulburarea ordinii și liniștii publice și pentru cerșetorie; 6 procese verbale de contravenție în valoare de 7.500 de lei pentru executarea lucrărilor de construcții fără autorizație.

În concluzia făcută în Raportul prezentat, care a fost consimțită și de aleșii locali, Nicolae Cotta a precizat: „Analizând activitățile desfășurate de personalul Poliției Locale pe parcursul anului 2022, se constată că rezultatele sunt pozitive, pe un trend ascendent, realizându-se indicatorii de eficiență prevăzuți în Legea nr. 155/2010, a Poliției Locale. Pentru creșterea eficienței actului polițienesc este necesar ca pe parcursul anului 2023 personalul Biroului să studieze, să cunoască și să aplice întocmai prevederile actelor normative din competență”.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE