Recensământ al clădirilor cu risc seismic în școlile mureșene Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 432 Vizualizări

Recensământ al clădirilor cu risc seismic în școlile mureșene

Directorii unităților de învățământ preuniversitar din județul Mureș au primit joi, 16 februarie, sarcina de a demara evaluări ”vizuale” de risc seismic în cazul clădirilor din patrimoniu utilizate pentru activități instructiv-educative.

Solicitarea a fost transmisă prin intermediul unei adrese întocmită de către ing. drd. Petru-Dragoș Morar – consilier tehnic-investiții și prof. Antal Levente-Mihaly – inspector școlar general adjunct, și publicată pe pagina web a Inspectoratului Școlar Județean Mureș, www.edums.ro.

”În contextul evenimentelor seismice recente, solicităm de urgență evaluarea vizuală a clădirilor în care se desfășoară activități instructiv-educative și care sunt în administrarea unităților administrativ-teritoriale. În cazul în care starea clădirilor unității de învățământ aflate în folosință este una precară sau există suspiciuni cu privire la integritatea structurii clădirilor, se va anunța unitatea administrativ-teritorială pe raza căreia își desfășoară activitatea respectiva unitate de învățământ, în vederea solicitării unei expertize tehnice”, se precizează în adresă.

În același document se mai menționează că ”în baza expertizei tehnice, unitatea administrativ-teritorială va putea solicita fonduri pentru consolidarea clădirilor care prezintă un risc seismic ridicat și care pot fi un pericol pentru elevi și personalul care deservește unitatea de învățământ.”

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE