Școala Gimnazială Cristești, șanse egale tuturor copiilor Invatamant
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 670 Vizualizări

Școala Gimnazială Cristești, șanse egale tuturor copiilor

Să fii un director de școală nu e ușor. Nu e ușor mai ales atunci când ai pasiunea pentru meserie și dragostea pentru copii, priceperea și voința de a motiva copilul ce trece pragul școlii și a-i insufla dorința de cunoaștere. Directorul Școlii Gimnaziale Cristești, prof.Albert Zoltan, este exemplul de profesor care sudează relațiile cu toți profesorii și câștigă o serie de proiecte pentru elevi, ceea ce a redus mult abandonul școlar care persistă în rândul comunităților din mediul rural.

Două mari proiecte se dăsfășoară în cadrul instituției în prezent, Nouă ne pasă și Egalitate de șanse pentru o educație de calitate.

„Prin proiectul Nouă ne pasă acordăm o șansă de reușită școlară atât acelor elevi care provin din medii defavorizate, cât și celor care din diferite probleme personale sau sociale nu au asimilat cunoștințele necesare promovării clasei sau examenului de Evaluare Națională. Prin participarea elevilor la centru urmărim recuperarea cunoștințelor pentru a ajunge la un nivel apropiat cu al celorlalți elevi și creșterea interesului față de școală, a menționat prof.Albert Zoltan, directorul Școlii.

Metoda de intervenție

Pentru fiecare Centru Afterschool s-au format grupe de maxim 10 copii care vor rămâne în program minim 3 ani. Copiii merg la afterschool trei zile pe săptămână, primesc o masă caldă și reiau lecțiile de matematică și română într-o variantă adaptată nivelului lor de pregătire. Grupele sunt formate din copii de la clasa a III-a până la clasa a VIII-a.

Metoda de lucru constă în tratarea diferențiată a elevilor în acord cu carențele instruirii lor. Activitățile propuse solicită implicarea lor ca subiecți activi în propria formare. Acest proiect reprezintă șansa elevilor de a avea succes în viață, de a avea parte de educația necesară integrării în societate. În Centrul After school, în anul 2021, un număr de 26 de elevi erau incluși în program, în 4 grupe, la care au predat 24 de ore/săptămână,  8 profesori. În jur de 102 de mese /săptămână s-au oferit, bugetul anului școlar find de 25.500 lei.

În perioada 2022-2023 sunt înscriși 32 de copii, în 4 grupe, , la care predau 23 ore/săptămână 8 profesori. Numărul estimativ al meselor/săptămână este de120, cu un buget pe anul școlar de107.130 lei.

Răcean Ionela-Iuliana este coordonator Nouă ne pasă Cristești.

Reducerea abandonului școlar

Al doilea mare proiect este  Egalitate de șanse pentru o educație de calitate, valoarea proiectului este de 649.520,0 lei.

„Obiectivul general al proiectului este prevenirea și reducerea abandonului școlar în rândul elevilor din învățământul gimnazial în cadrul unității școlare Școala Gimnazială Cristești, ceea ce s-a și reușit, abandonul școlar s-a redus”, a menționat prof.Albert Zoltan.

Fiecare activitate a proiectului urmăreşte prevenirea abandonului școlar, a vilolenței și bullying-ului în cadrul unității, prin consiliere și orientare școlară a elevilor, campanie de informare și conștientizarea părinților și a comunității în ceea ce privește pericolul social și economic pentru elevii care abandonează sistemul de învățământ obligatoriu, sprijin și remediere pentru elevii aflați în situație de risc de corigență și/sau repetenție, sprijin pentru elevii clasei a VIII-a în vederea susținerii examenului de Evaluare Națională, care se află în situația de risc, reintegrarea în sistemul de învățământ a elevilor care au părăsit anterior școala.

Activitate de intervenție constă în elaborarea și realizarea planurilor de intervenție pentru elevii identificați ca fiind în situație de abandon școlar. Activitate de formare profesională ajută dezvoltarea competențelor profesionale ale cadrelor didactice si didactic auxiliare în desfășurarea activităților cu elevi aflați în situație de abandon școlar.

Proiectul urmărește și evaluarea competențelor digitale ale elevilor din grupul țintă, abonamente la platforma educaționala pentru managementul școlarități și achizitie de resurse educaționale online și achiziția de echipamente TIC utilizate în activitatea de predare-învățare-evaluare. Școala este dotată cu table școlare magnetice și catalog electronic, conducerea școlii sprijinind folosirea tehnologiei în școli, în domeniul educației, ceea ce le oferă elevilor posibilități nelimitate de învățare și evoluție.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE