Regulament nou de salubrizare la Luduș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 262 Vizualizări

Regulament nou de salubrizare la Luduș

Articolul 28 din Legea nr. 101/2006, privind Serviciul de salubrizare a localităților acordă competențe exclusive pentru elaborarea și aprobarea Regulamentului de instituire și administrare a taxei de salubrizare pentru utilizatorii acestui Serviciu.

În acest sens, Cristian Moldovan, primarul orașului Luduș, a inițiat un proiect de hotărâre pentru modificarea acestui Regulament, care a fost aprobat prin Hotărârea Consiliului Local nr. 197/2022.

„A fost modificat Regulamentul de instituire și administrare a taxei de salubrizare pentru utilizatorii serviciului de salubrizare în județul Mureș, prin corelare cu legislația specifică în vigoare din domeniul salubrizării, respectiv Ordinul președintelui ANRSC nr. 640/2022 privind aprobarea Normelor metodologice de stabilire, ajustare sau modificare a tarifelor pentru activitățile de salubrizare, precum și și de calculare a tarifelor/taxelor distincte pentru gestionarea deșeurilor și a taxelor de salubrizare”, a precizat Cristian Moldovan în Raportul de aprobare a proiectului de hotărâre care a fost prezentat în plenul Consiliului Local din 31 ianuarie 2023.

La rândul său, Marius Dudilă, administratorul public al orașului Luduș, a scris în Referatul de specialitate că modificările Regulamentului au fost efectuate în conformitate cu Legea nr. 101/2006, a Serviciului de salubrizare a localităților, Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 92/2021, privind regimul deșeurilor și Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 196/2005, privind Fondul pentru mediu.

După prezentarea rapoartelor întocmite de comisiile de specialitate ale Consiliului local, „BFC și FE” și „Administrarea Domeniului Public Privat și Administrație Publică Locală”, consilierii locali au aprobat: Conținutul actualizat al Regulamentului de instruire și administrare a taxei de salubrizare pentru utilizatorii serviciului de salubrizare în județul Mureș; Modificarea Regulamentului de instituire și administrare a taxei de salubrizare pentru utilizatorii serviciului de salubrizare în județul Mureș.

Cu data de 31 ianuarie 2023 s-a abrogat Hotărârea Consiliului Local nr. 197/2022.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE