Incendii de vegetație uscată în patru localități mureșene Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 245 Vizualizări

Incendii de vegetație uscată în patru localități mureșene

În decursul zilei de sâmbătă, 4 martie, pompierii mureșeni au intervenit pentru lichidarea a patru incendii de vegetație uscată produse pe raza județului Mureș, în municipiile Târgu Mureș, Târnăveni și în localitățile Bistra Mureșului și Sărmașu, a informat sg. maj. Georgiana Oltean, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) ”Horea” al județului Mureș.

Întrucât aceste tipuri de incendii prezintă riscul de propagare rapidă și de extindere la gospodării și case de locuit, punând în pericol bunuri și vieți omenești, repezentanta ISU ”Horea” al județului Mureș a transmis un set de recomandări pentru respectarea următoarelor măsuri preventive:

Evitați utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu, pe timp de vânt și de uscăciune avansată;

Desfășurați arderile doar în locuri special amenajate, cu respectarea măsurilor ce se impun pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăți.

Executați arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale cu respectarea următoarelor prevederi generale:

colectarea în grămezi astfel încât arderea să poată fi controlată;

executarea arderii în zone care să nu permită propagarea focului la fondul forestier/construcții și să nu afecteze rețelele electrice, de comunicații, conductele de transport gaze naturale, produsele petroliere ori alte bunuri materiale combustibile;

desfășurarea arderii numai pe timp de zi;

asigurarea mijloacelor și materialelor pentru stingerea eventualelor incendii;

supravegherea permanentă a arderii;

stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii.

”În conformitate cu HGR 537/2007, incendierea vegetației uscate fără obținerea permisului de lucru cu focul, este contravenție și se pedepsește cu amendă contravențională de 2.500 de lei. În cazul oricăror situații care vă pot pune viața în pericol, dumneavoastră sau celor din jur, sunați de urgență la numărul unic 112! Vă reamintim de asemenea faptul că informațiile referitoare la modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play”, a conchis sg. maj. Georgiana Oltean.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE