Slujba de Florii oficiată de ÎPS Irineu la Luduș Ludus
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 514 Vizualizări

Slujba de Florii oficiată de ÎPS Irineu la Luduș

În Duminica Floriilor, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent în mijlocul credincioșilor din Luduș, la biserica „Sfinții Martiri Brâncoveni” din parohia Luduș IV unde a celebrat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur, informează www.reintregirea.ro.

„În Duminica Floriilor, se cuvinte să-L întâmpinăm pe Domnul Hristos cu nevinovăția și bucuria entuziastă a pruncilor iudei, strigându-I: «Osana». De asemenea, suntem chemați să-I permitem Mântuitorului divin să pătrundă în Ierusalimul sufletului nostru, pentru a-Și stabili acolo un tron unde să poată domni. Cu adevărat, Împăratul slavei dorește să facă Împărăția lui Dumnezeu o realitate înăuntrul nostru. În acest scop, trebuie să ne înnoim inimile prin baia pocăinței și să primim mărgăritarul prețios al Sfintei Euharistii. Astfel, Hristos poate intra în ființa noastră, oferindu-ne darurile Jertfei și Învierii Sale”, au fost cuvintele adresate credincioșilor de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu.

Parohia Ortodoxă Luduș IV, situată în extremitatea estică a orașului Luduș, a fost înființată la data de 1 decembrie 2017. Piatra de temelie a noului locaș de închinare a fost așezată pe 16 aprilie 2018, slujba de sfințire fiind oficiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Irineu. Lucrările de zidire a bisericii cu hramul „Sfinții Martiri Brâncoveni” au fost demarate în luna mai a anului 2018, sub atenta coordonare și purtare de grijă a părintelui Viorel Ormenișan.

Sursă foto: www.reintregirea.ro

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE