Incinerator de deșeuri periculoase, în pregătire în Parcul Industrial Mureș Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 220 Vizualizări

Incinerator de deșeuri periculoase, în pregătire în Parcul Industrial Mureș

Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, într-o ședință de lucru, că proiectul “Suplimentare linie tehnologică – Instalație de incinerare deșeuri”, propus a fi amplasat în localitatea Chirileu, Parc Industrial Mureș, nr. 1/B, se supune evaluării impactului asupra mediului, nu se supune evaluării adecvate şi nu se supune evaluării impactului asupra corpurilor de apă.

Conform proiectului Deciziei etapei de încadrare, document făcut public în data de 16 martie 2023, pe pagina web a Agenției pentru Protecția Mediului Mureș, investiția aparține societății AKSD România SRL Chirileu și propune ”suplimentarea instalației de incinerare existente, cu echipamente specifice, în vederea procesării deșeurilor SNCU, nepericuloase din categoria II și a celor periculoase din categoria III conform Regulamentului (CE) nr. 1069/2009 al Parlamentului European și al consiliului de stabilire a unor norme sanitare privind subprodusele de origine animală și produsele derivate care nu sunt destinate consumului uman și de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 1774/2002 Regulament privind subprodusele de origine animală, inclusiv marfa neconformă provenită din comerțul cu produse alimentare”

Totodată ”se dorește și incinerarea unor tipuri de deșeuri periculoase medicale – chimicale, medicamente”, mai informează sursa citată.

În același document se mai menționează următorii parametri tenici ai investiției: capacitate de încărcare deșeuri pentru incinerare în camera primară de ardere: 1.000 – 1.100 kilograme, randament orar de ardere: 0,35 tone/ oră și capacitate maximă de incinerare: 7,7 tone/ 24 ore.

”În cadrul societății SC AKSD România SRL, funcționează în prezent o instalație mobilă de incinerare deșeuri nepericuloase model 200 (2600) dotat cu două camere de ardere, panou de comandă și sistem de monitorizare continuă a temperaturii gazelor de ardere”, se mai arată în proiectul Deciziei etapei de încadrare.

(Redacția / Foto: Facebook – Sepsi Ipari Park)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE