INTERVIU. Adina-Nicoleta Petruț de la Colegiul ”Mihai Eminescu”, Premiu Special la Olimpiada Națională de Pedagogie-Psihologie Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 850 Vizualizări

INTERVIU. Adina-Nicoleta Petruț de la Colegiul ”Mihai Eminescu”, Premiu Special la Olimpiada Națională de Pedagogie-Psihologie

Adina-Nicoleta Petruț, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național Pedagogic ”Mihai Eminescu”, a obținut Mențiune Specială la Olimpiada Națională de Pedagogie-Psihologie – licee pedagogice, 2023, disciplina Psihologia Vârstelor, competiție școlară desfășurată în perioada 10-12 aprilie, în municipiul Drobeta Turnu-Severin. Performanța obținută în județul Mehedinți nu e deloc întâmplătoare, deoarece anul trecut Adina-Nicoleta Petruț obținea locul 3 la Olimpiada Națională de Pedagogie-Psihologie, domeniu despre care afirmă, în interviul următor, că este ”un alt stil de viață” către ”porțile sufletului și ale minții.”

Reporter: Pentru început, te rog să te prezinți în câteva cuvinte cititorilor Zi de Zi.

Adina Petruț-Nicoleta: Numele meu este Petruț Adina-Nicoleta, am 17 ani și sunt elevă în clasa a XI-a A la Colegiul Național Pedagogic ,,Mihai Eminescu” din Târgu Mureș.

Rep.: Ce înseamnă pentru tine Pedagogia?

A.P.N.: Pentru mine Pedagogia înseamnă un alt stil de viață și spun acest lucru pornind de la simpla teorie, cum că obiectul de studiu al acesteia este educația, iar acolo unde există educație porțile sufletului și ale minții nu au cum să nu se deschidă pentru a oferi și altora din bogățiile nemărginite spre a le face viața mai ușoară, mai fructuoasă, trezind esența ființei umane sub cele mai originale manifestări.

Rep.: În ce au constat probele de la Olimpiada Națională?

A.P.N.: Faza națională a constat în două probe: proba A în care am avut se rezolvat subiectul scris, respectiv prima parte grilă și a doua definiții, exemple și un eseu argumentativ, iar proba B fiind proba orală în cadrul căreia fiecare participant a primit o secvență din eseul redactat la proba A având la dispoziție 15 minute să-și scrie ideile pe ciornă și 10 minute în care să le exprime oral tot sub formă de text argumentativ. Rezultatul final a reprezentat media dintre punctajul obținut la proba A și cel obținut la proba B.

Rep.: Ce înseamnă pentru tine Premiul Special obținut la Olimpiada Națională?

A.P.N.: Premiul obținut reprezintă pentru mine dovada că întotdeauna se poate mai mult și mai bine. Este acel imbold de curaj pe care îl așteptam ca să-mi dau seama că sunt pe drumul cel bun, astfel încât viața să prindă contur.

Rep.: Cine te-a sprijinit în obținerea acestei performanțe pe plan școlar?

A.P.N.: În obținerea performanțelor școlare întotdeauna mă susțin părinții, ei fiind pe primul loc, dar sprijinul moral și sfaturile care m-au ajutat extrem de mult în cadrul acestei olimpiade vin de la profesori care s-au remarcat și chiar dacă unele aspecte pentru care mi s-a atras atenția nu le-am înțeles pe moment, acum le înțeleg și le sunt recunoscătoare, mulțumindu-i în deosebit doamnei profesoare Nadia Rață, doamnei profesoare Laura Filip, doamnei profesoare Makkai Kinga, doamnei diriginte Cristina Sărăcuț pentru că ne dă forță și curaj în fiecare zi și domnului profesor Ciprian Ciula pentru că întotdeauna ne face să privim viața cu alți ochi.

Rep.: Ce planuri de viitor ai în privința școlii și a carierei?

A.P.N.: După ce voi termina liceul îmi propun să dau admiterea pentru Facultatea de Psihologie și Științele Educației din Cluj, cu alte cuvinte îmi doresc să lucrez în sistemul de învățământ, iar atât timp cât Dumnezeu consideră că merit ajutorul Său, îi voi ajuta și eu pe ceilalți. 

A consemnat Alex TOTH 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE