Vot pentru o parcare supraetajată, de 22,4 milioane de lei, în cartierul Dâmbu din Târgu Mureș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 890 Vizualizări

Vot pentru o parcare supraetajată, de 22,4 milioane de lei, în cartierul Dâmbu din Târgu Mureș

Plenul Consiliului Local Târgu Mureș a aprobat, cu unanimitate de voturi, cu prilejul ședinței ordinare de lucru din luna aprilie 2023, documentațiile întocmite în etapa I „Nota conceptuală” și ,,Tema de proiectare” pentru obiectivul de investiție “Modificare, extindere și schimbare de destinație centrala termică de cartier în parcare supraetajată strada Parângului nr. 25”.

Totodată, aleșii locali și-au dat acordul pentru demararea procedurii pentru obiectivul de investiții “Servicii de proiectare faza DALI – inclusiv expertiză tehnică” pentru respectivul proiect care va avea cheltuieli estimate în valoare maximă de 22.471.800 de lei, fără TVA, ce se vor efectua din fonduri proprii al SC Locativ SA Târgu Mureș.

Parcare în locul unei centrale termice

Conform Notei conceptuală pentru ”Modificare, extindere și schimbare de destinație Centrală termică de cartier în parcare supraetajată strada Parângului nr. 25”, document întocmit de către Birtalan Istvan Balazs, director general al SC Locativ SA, amplasamentul investiției propuse este constituit de clădirea Centralei termice nr. 1 Dâmbu Pietros, situată în strada Parângului nr. 25, iar suprafața terenului aferent construcției este de 723 de metri pătrați.

O altă informație interesantă menționează că ”terenul este în proprietatea Primăriei Municipiului Târgu Mureș cu drept de folosință pe durata existenței construcțiilor, drept de ipotecă, interdicție de înstrăinare, grevare, dezmembrare, alipire, construire, demolare, restructurare și amenajare a construcțiilor pentru SC Energomur SA.”

”Prin parcarea sub/supraterană se propune realizarea unui număr minim de trei nivele de parcare, un nivel de parcare subteran prin extinderea și schimbarea destinației subsolului actual în nivel de parcare, respectiv două sau mai multe nivele de parcare supraterane prin realizarea de nivele intermediare în cadrul construcției existente”, se precizează în aceeași Notă conceptuală.

Alex TOTH

Foto: https://depositphotos.com/home.html

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE