FOTO: Noaptea Muzeelor a început la Târgu-Mureş Eveniment
  • Sanda Vitelar
  • 0 comentarii
  • 620 Vizualizări

FOTO: Noaptea Muzeelor a început la Târgu-Mureş

Deşi vremea nu a ţinut neapărat cu organizatorii, cea mai bogată Noapte a Muzeelor din Târgu-Mureş a început în această dimineaţă. Oferta este bogată, diversificată şi pe toate gusturile. Cum multe evenimente se derulează în interior, târgumureşenii se pot bucura de activităţile pregătite de organizatori.

Experienţa Cinematograf-Dom

Cu ocazia Nopţii Muzeelor am avut ocazia să participăm la experienţa Cinematograf-Dom amplasat în Piaţa Teatrului. Am urmărit 2 scurtmetraje, unul de animaţie şi unul care prezenta obiecte cosmice, printr-o tehnică asemănătoare Cinerama, care constă în 3 proiectoare ce oferă o vedere de 180grade asupra scurtmetrajelor. Este o experienţă interesantă, care merită trăită dacă aveţi drum în apropriere şi 20 minute pentru a urmări proiecţiile.

Ateliere pentru cei mici în Palatul Culturii şi la Biblioteca Judeţeană Mureş

Holul Palatului Culturii şi Sala Mică s-au dovedit animate încă de la primele ore ale evenimentului. Reconstruim trecutul-Ateliere de creație pentru copii (Sala Mică) Modelaj cu lut – creație liberă și opaite, mozaic, pictură pe sticlă, dar şi puzzle: detalii decorative din Palatul Culturii, organizate de  Laboratorul de conservare-restaurare a Muzeului Judeţean Mureş au atras primii vizitatori.

 De asemenea, prima mea expoziție de artă la muzeu-Colț de pictură, desen și relaxare a fost interesant pentru cei mici.

În faţa Bibliotecii Judeţene Mureş au început atelierele de creaţie în cadrul cărora micuţii învaţă să confecţioneze diverse obiecte din hârtie, dar şi să construiască poveşti pe baza lor.

Sanda VIŢELAR/Mihai FURNEA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE