Undă verde pentru reabilitare zidurilor Cetăţii Sighişoara Administrație
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 124 Vizualizări

Undă verde pentru reabilitare zidurilor Cetăţii Sighişoara

În cursul săptămânii viitoare vor începe lucrările de reabilitare a trei tronsoane din zidul Cetăţii Medievale Sighişoara, pentru care s-a reuşit accesarea unei finanţări prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) în valoare de 2,1 milioane euro fără TVA.  

„Am semnat ordinul de începere a lucrărilor, pentru data de 22 mai, pentru cele trei tronsoane de zid, în baza unei finanţări obţinute prin PNRR. Practic vom reface complet toate aceste trei tronsoane. Discutăm de unul dintre aceste tronsoane, căzut în anii 90, iar de atunci nu au mai fost făcute deloc intervenţii în acea zonă. Este pentru prima dată când se accesează, în acest mandat, fonduri europene pentru cetate. Până acum, anumite lucrări au fost făcute din credite sau din bugetul local. Tronsonul şapte, anul trecut, aşa cum bine ştiţi, l-am reparat cu tot ce înseamnă alei, trotuare, din bugetul local. Anul acesta intervenim, tot din bugetul local, la acoperişul Turnului cu Ceas, iar din aceste fonduri europene, cele trei tronsoane de zid. Nu găsim, din păcate, finanţări europene pe acest exerciţiu decât pentru ceea ce am accesat deja, dar aşteptăm să vedem noi axe. Vom depune din nou cereri de finanţare şi pentru celelalte tronsoane de zid, pentru că îmi doresc ca întreaga Cetate să fie, la final, privită ca un întreg. Sunt şi anumite zone unde zidul riscă să cadă. Practic noi trebuie să legăm şi tronsoanele care stau în picioare de cele asupra cărora am intervenit. Cumva va trebui să creăm deja baza, astfel încât pe următoarele finanţări, indiferent de unde vor veni acestea, să putem lega zidurile, fiindcă atunci munca va fi mult mai uşoară şi costurile mai scăzute”, a declarat presei primarul din Sighişoara, Iulian Sîrbu.

Edilul a precizat că dacă vremea va permite, îşi doreşte ca restaurarea celor trei porţiuni de zid să fie gata până la sfârşitul anului, iar reparaţiile la Turnul cu Ceas să fie terminate până la sfârşitul lunii, dacă nu apar situaţii neprevăzute.

Redacţia

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE