Grevă a profesorilor, la Luduș Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 231 Vizualizări

Grevă a profesorilor, la Luduș

Miercuri, 17 mai 2023, în orașul Luduș ca și în întreaga țară s-a desfășurat un eveniment rar în comunitatea cadrelor didactice și nedidactice din învățământul preuniversitar de Stat. Între orele 11.00-13.00 a avut loc o grevă de avertisment inițiată de Sindicatul „Spiru Haret” la care sunt afiliate unitățile de învățământ din România. Directorii școlilor din oraș, prof. Claudiu Ciucă (Liceul Tehnologic nr. 1), prof. dr. Marcela Berar (Școala Gimnazială nr. 1) și prof. dr. Adela Hagău (Școala Gimnazială „Ioan Vlăduțiu”) au precizat că la greva de avertisment au participat doar membrii sindicatului, profesori, personal didactic auxiliar și personal nedidactic deși aceștia, prin natura atribuțiilor de serviciu nu pot să își întrerupă activitatea. Profesorii de la cele trei școli, greviști sau nu, au intrat în clase, dar nu au participat la predarea lecțiilor sau ascultarea elevilor. În cele două ore de grevă de avertisment totul a decurs firesc, nu s-au înregistrat evenimente nedorite.

Liderul sindical de la Școala Gimnazială nr. 1, prof. Luminița Gyorfi ne-a comunicat principalele revendicări ale profesorilor: majorarea salariilor, indexarea anuală a salariilor, plata orelor suplimentare pentru personalul didactic auxiliar și nedidactic, spor pentru condițiile de muncă din învățământ, creșterea anuală a investițiilor pentru îmbunătățirea bazei materiale din învățământ.

În perioada următoare va avea loc o întâlnire a Sindicatului „Spiru Haret” cu reprezentanții Guvernului și în funcție de rezultatele discuțiilor se va declanșa, sau nu, greva generală în 22 mai, al cărui rezultat și a eventualelor urmări nu le putem anticipa acum.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE