ERGOPOLIS – Consorțiul Regional pentru Învățământ Tehnic Dual se va face în Târgu Mureș! Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1143 Vizualizări

ERGOPOLIS – Consorțiul Regional pentru Învățământ Tehnic Dual se va face în Târgu Mureș!

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) „George Emil Palade” din Târgu Mureș a obținut cel mai mare punctaj, 89,60 de puncte, din Regiunea Centru, areal care a avut cele mai multe proiecte depuse, șase, în cadrul apelului PNRR/2022/C15/MEDU/I6/ Program – pilot pentru dezvoltarea consorțiilor regionale pentru învățământ dual, punctaj care îi garantează finanțarea, a anunțat miercuri, 21 iunie, senatorul Leonard Azamfirei, rectorul UMFST ”George Emil Palade” din Târgu Mureș.

Redăm, în rândurile de mai jos, postarea făcută pe acest subiect de către rectorul Leonard Azamfirei pe pagina sa de Facebook.

”În calitate de lider de consorțiu, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade”, alături de cei 11 parteneri: Consiliul Județean Mureș, Hirschmann Automotive TM, IRUM SA, Electro Orizont, Pro Value, Multinvest AG, Three Pharm, Fomco Truck Service, Fomco Solar Systems, Liceul Tehnologic „Gheorghe Șincai” și ISJ Mureș, va reconfigura învățământul tehnologic liceal și universitar din Târgu Mureș.

Campusul ERGOPOLIS va fi construit pe o suprafață de 2 ha, aparținând UMFST și va fi constituit din 3 corpuri:

• Clădirea 1: centru de învățământ liceal și universitar tehnic (P+3E) cu laboratoare TCM și SPD, laboratoare de proiectare și fabricație asistate de calculator, ateliere de mașini unelte, de prelucrare, de toleranțe și control, de injectare a materialelor termoplastice, laboratoare și ateliere destinate învățământului dual în automatică și informatică, laboratoare de tehnică medicală, laboratoare de energii regenerabile și de rețele electrice inteligente.

• Clădirea 2: cămin și cantină (D+P+2E) pentru elevi și studenți

• Clădirea 3: centru de învățământ, sportiv și de recreere (3D+P+E)

Valoarea totală a proiectului este de 148.196.945,65 lei (TVA inclus), adică 29.950.097 Euro, din care valoare nerambursabilă de 122.545.632,60 lei (24.766.199 Euro).

Proiectul a fost realizat prin Departamentul de Proiecte al Universității (director, Nicoleta Suciu) și prin Direcția General Administrativă (director, Sabin Bota), cu sprijinul ICEBERG.

O mențiune specială pentru implicarea Consiliului Județean Mureș (președinte Peter Ferenc și vicepreședinte Kovacs Mihaly-Levente) și o apreciere deosebită pentru prof. ing. Antoaneta Maria Rauca, directorul Liceului Tehnologic „Gheorghe Șincai”.

ERGOPOLIS reprezintă unul dintre marile proiecte ale universității, nu doar prin valoarea sa dar mai ales, prin impactul pe termen lung pe care îl va avea în dezvoltarea întregii regiunii.

Și totuși, se va face!

E pluribus unum!”

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE