„Mineralia” revine la Târgu Mureș cu o ediție estivală Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 257 Vizualizări

„Mineralia” revine la Târgu Mureș cu o ediție estivală

Expoziția „Mineralia” dedicată exclusiv lumii minerale va avea loc în perioada 13-16 iulie, la Secția de Etnografie și Artă Populară a Muzeului Județean Mureș, în Piața Trandafirilor 11, între orele 10.00 – 18.00. Intrarea la expoziție va fi liberă.

„Cristale naturale de cuarț, calcit, pirită, eșantioane de colecție din hematit, aventurin, malachit, azurit, minerale șlefuite, roci, obiecte sculptate, agate, geode de ametist și citrin. Podoabe și bijuterii realizate din pietre fine, pietre semiprețioase brute sau șlefuite, alături de chihlimbar auriu din Marea Baltică sau chihlimbar roșu din Colți, România”, au specificat reprezentanții Muzeului Județean Mureș.

Fiind o ediție estivală a evenimentului, de această dată vedetele vor fi suvenirurile marine, precum perlele prezentate în coliere, sideful, în mod special cel multicolor al scoicii Paua din Noua Zeelandă, scoici de dimensiuni mari și bijuterii din coral roșu, obiecte decorative din aragonit de Maroc și colonii de coral fosil. O altă piatră prețioasă va fi și Larimanul, piatra albastră descoperită numai în Republica Dominicană.

Diana CĂRBUREAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE