”Educație și Mediu într-o comunitate interetnică”, la Colegiul Petru Maior” Învățămînt
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 167 Vizualizări

”Educație și Mediu într-o comunitate interetnică”, la Colegiul Petru Maior”

Educația este cheia care îți va deschide lumea, este un pașaport spre libertate”. Sub acest îndemn semnat Oprah Winfrey, Asociația ProSchola se implică în comunitatea reghineană prin proiectul „Educație și mediu într-o comunitate interetnică”. Perioada de implementare a proiectului este iunie-decembrie 2023, iar activitățile realizate vor reprezenta, atât pentru elevi cât și pentru echipa de proiect, o recunoaștere a faptului că drumul spre motivarea curiozității și valorizarea comunității se construiește prin deschiderea spre idei noi.

„Unul dintre obiectivele Asociației ProSchola este de a sprijini bunul mers al procesului educațional și de a ajuta elevii și profesorii în procesul de predare- învățare. Pentru a atinge acest obiectiv, membrii asociației au muncit împreună la identificarea nevoilor și apoi la scrierea și depunerea unui proiect în cadrul proiectelor nerambursabile la Primăriei Reghin. Pentru că frumusețea unei comunități derivă din acceptare și din faptul că trăim și învățăm în compania altor oameni, proiectul finanțat are ca priorități: educația și mediul înconjurător, relația dintre comunitatea reghineană, școală și familie. Activitățile cuprinse în acest proiect vizează stimularea curiozității elevilor, dezvoltarea creativității, mărirea nivelului realizărilor fiecărui elev, indiferent de etnie sau mediu de proveniență și susținerea comportamentului social pozitiv. Implicarea elevilor și profesorilor în activități extracurriculare creează parteneriate solide pentru învățare și aduce plus valoare comunității reghinene”, au precizat reprezentanții Asociației ProSchola.

De la teorie la practică

Potrivit reprezentanților Asociației ProSchola, aptitudinile cetățenești trebuie atât învățate cât și practicate, iar atingerea obiectivelor de proiect se va realiza printr-o serie de activități concepute sub forma unor ateliere participative:

„În cadrul atelierelor de dezbatere, elevii Colegiului „Petru Maior” Reghin vor organiza două întâlniri diferite ca temă și complexitate. Prima întâlnire va avea ca temă protejarea mediului și importanța responsabilității sociale și va fi inițiată și organizată de către elevii mai mari pentru elevii de gimnaziu, urmând ca apoi elevii din gimnaziu să interacționeze pe aceeași temă cu elevii din ciclul primar. Pentru cea de-a doua întâlnire, elevii vor organiza o seară tematică cu vizionare de film în aer liber. Tematica acțiunii va fi vizionarea de materiale documentare despre activitatea ornitologului reghinean Kohl Istvan, valorificându-se resurselor locale și promovându-se valorile culturale ale comunității reghinene. Atelierul de creație „Cu creativitate susținem o comunitate” propune promovarea artei și dezvoltarea creativității prin crearea unor grupuri de lucru mixte. Elevii vor dezbate creativ modul în care pot apropia comunitatea de școala lor și școala de comunitate, prin intermediul artei”, au informat membrii echipei proiectului. Potrivit acestora, activitățile proiectului oferă contexte de învățare inedite care ajută elevii să conștientizeze importanța sentimentului de apartenență la comunitate, să cunoască oameni model care au contribuit și contribuie la construirea unei comunități eficiente. „O astfel de activitate este și „Pe urmele lui Kohl Istvan – valori și atitudini” atelier în care elevii vor realiza hrănitoare pentru păsări ce vor fi montate în diferite zone din comunitate și vor fi alimentate periodic de către elevi voluntari. Pe această cale, dorim să mulțumim Primăriei Reghin, ca partener esențial în acest proiect, pentru încredere și pentru finanțarea acestuia cu 14.445 de lei, sumă ce asigură continuitatea misiunii educaționale a Asociației ProSchola și a Colegiului „Petru Maior” Reghin”, au precizat reprezentanții Asociației ProSchola.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE