Programul Healthesis continuă la UMFST Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 258 Vizualizări

Programul Healthesis continuă la UMFST

Programul postuniversitar de formare în economia sănătății Healthesis continuă la Univeristatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) „George Emil Palade” din Târgu Mureș.

Potrivit informațiilor publicate pe pagina oficială de Facebook a universității, cea de-a treia grupă de cursanți formată din reprezentanți ai unor spitale și Direcții de Sănătate Publică din județele Bacău, Covasna, Harghita, Iași, Mureș și Vaslui și-au dezvoltat comptenețele privind evaluarea din punct de vedere economic și procesul de luare a deciziei în sistemul de sănătate, precum și aspectele de legislație și etică, acestea fiind temele abordate în două module ale programului desfășurate în perioada 22-23 iunie.

„Profesionalizarea resurselor umane este un obiectiv important pentru sistemul de sănătate, iar prin acest program postuniversitar organizat în premieră în România, UMFST ”George Emil Palade” Târgu Mureș, se alătură demersurilor care contribuie la atingerea acestui obiectiv. Cei 60 de cursanți, medici, farmaciști, economiști sau ingineri, mulți dintre aceștia cu responsabilități manageriale și decizionale, îți dezvoltă abilitățile și competențele de a analiza fenomenele și procesele din domeniul sănătății, aplicând metode economice, de a utiliza principii de cost-eficență, metode de evaluare economică și instrumente de management și statistică pentru eficientizarea activităților”, a precizat conf. univ. dr. Mihaela Kardos, coordonatorul instituțional al proiectului.

Diana CĂRBUREAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE