Proiect de lege pentru Hidrocentrala de la Răstolița Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 520 Vizualizări

Proiect de lege pentru Hidrocentrala de la Răstolița

Hidrocentrala de la Răstolița, obiectiv strategic de interes național prin proiectul de lege adoptat astăzi de Camera Deputaților, a anunțat miercuri, 28 iunie, Dumitrița Gliga, deputat PSD de Mureș.

Redăm, în rândurile de mai jos, textul scris pe această temă de către deputatul PSD Mureș pe pagina proprie de Facebook:

”Astăzi, Camera Deputaților – decizională – a adoptat proiectul de Lege pentru stabilirea unor măsuri cu privire la obiectivele de investiții pentru realizarea de amenajări hidroenergetice în curs de execuție precum și a altor proiecte de interes public major care utilizează energie regenerabilă, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative.

Promovarea proiectului de act normativ se realizează cu scopul de a accelera procedurile de acordare a autorizațiilor pentru proiectele în domeniul energiei din resurse regenerabile.

Din păcate, pe vremea fostului ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene, nu s-a reușit păstrarea Hidrocentralei de la Răstolița în lista proiectelor propuse la finanțare prin REPowerEU – fonduri europene, deși inițial aceasta era între cele 10 proiecte incluse.

Lucrările la hidrocentrală și baraj au continuat și anul trecut, dar marea „provocare” a fost documentația pentru obținerea Acordului de mediu.

În urmă cu 2 luni Hidroelectrica a depus documentația pentru obținerea Acordului de mediu;

Urmează depunerea documentației la Administrația Bazinală a Apelor Mureș pentru obținerea Avizului de Gospodărire a Apelor și elaboratorarea Studiului de Evaluare a Impactului asupra Corpului de apă;

După obținerea Acordului de mediu, va urma Hotărârea de Guvern pentru scoaterea din fondul forestier și defrișarea cuvei lacului;

Ulterior parcurgerii acestor etape urmează defrișarea efectivă a cuvei lacului. În paralel, la Hidrocentrala de la Răstolița se mai poate lucra doar la definitivarea lucrărilor din centrala electrică.

Pentru corectitudinea informării, un termen realist pentru finalizarea acestor proceduri și începerea defrișării este cel mai repede martie 2024.”

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE