6,1 milioane de lei pentru modernizarea străzii Posada din Târgu Mureș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 410 Vizualizări

6,1 milioane de lei pentru modernizarea străzii Posada din Târgu Mureș

Indicatorii tehnico-economici aferenți obiectivului de investiție ”Modernizare strada Posada” au fost aprobați joi, 29 iunie, de Consiliul Local Târgu Mureș, la valoarea totală de 6.180.834,73 de lei, inclusiv TVA.

Potrivit hotărârii, obiectivul de investiţii are următoarele caracteristici: lungime totală de 1.328 de metri, suprafaţa carosabilă de 3.453 de metri pătrați, platformă drum de 3,5 – 4 metri, rețea canalizare pluvială de 157 de metri pătrați, rețea de canalizare sub presiune de 731 de metri liniari, stații de pompare: 2 bucăți, podeţe tubulare de acces, iluminat public și rețea de fibră optică.

În prezent, traseul străzii urmărește îndeaproape proprietățile cetățenilor, profilul longitudinal prezintă declivități între 2,3 – 7,05%, profil transversal necorespunzător normelor în vigoare. În ceea ce privește traficul rutier, acesta se desfăşoară pe o bandă de circulaţie, iar cel pietonal tot pe carosabil, neexistând trotuare amenajate. În zonă sunt amplasate multe case de locuit, iar accesele în curți se realizează la nivelul străzii, fără podețe.

”Obiective propuse: modernizarea străzii Posada pentru asigurarea unui nivel de confort normal pentru toți participanții la trafic. Pentru realizarea lucrării se vor redimensiona partea carosabilă şi  trotuarele, respectându-se normativele în vigoare. Se propune a se proiecta partea carosabilă cu două benzi de circulaţie, trotuar – unde este posibil, colectarea apelor pluviale – unde este posibil prin Bio-dren, apărări de versant, amenajare accese, semnalizare orizontală și verticală, amenajare intersecții, iluminat public, canalizație fibră optică”, se menționează în Referatul de aprobare aferent proiectului de hotărâre.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE