Adrian Giurgiu, USR Mureș: ”USR construiește o alternativă de dreapta, împreună cu alte partide și cu societatea civilă” Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 221 Vizualizări

Adrian Giurgiu, USR Mureș: ”USR construiește o alternativă de dreapta, împreună cu alte partide și cu societatea civilă”

8 din 10 români cred că țara noastră merge într-o direcție greșită – este unul din rezultatele unui studiu realizat imediat după preluarea guvernării de tandemul Nicolae Ciucă (PNL) – Marcel Colacu (PSD), în toamna lui 2021. În 2022 și 2023, studiile au reconfirmat acest lucru, iar un sondaj mult mai recent a indicat faptul că 8 din 10 români cred că noul premier, Marcel Ciolacu, nu va reuși să îmbunătățească situația din țară.

„Când studii realizate în trei ani diferiți îți indică aceeași problemă este clar că România are nevoie de o schimbare. Nu este vorba numai de incapacitatea PSD și PNL de a veni cu un pachet substanțial de reforme în domenii cheie precum agricultura, industria, sănătatea sau educația. Este vorba și de faptul că toți membrii partidelor aflate la guvernare au asistat de pe margine la creșterea galopantă a prețurilor și scăderea puterii de cumpărare a românilor”, explică deputatul mureșan Adrian Giurgiu.

Acesta susține că timp de doi ani și jumătate guvernarea Ciucă-Ciolacu a însemnat numai beneficii pentru apropiații partidelor de la guvernare. Deputatul subliniază faptul că numai anul trecut au fost create zeci de mii de posturi la stat pentru a oferi salarii bine plătite „pilelor de partid”.

7 din 10 români vor o schimbare

În vizitele sale săptămânale în localitățile mureșene, deputatul interacționează cu cetățeni de toate vârstele și observă cum problemele acestora rămân mereu aceleași: lipsa unor locuri de muncă bine plătite, lipsa ajutorului pentru cei care trăiesc la sat, lipsa unei speranțe de mai bine în viitor.

„Cei care aveau 20 și ceva de ani în 1990 îmi spun că au votat de fiecare dată pentru o schimbare în bine. De 30 de ani o așteaptă și nu s-a întâmplat. Votanții USR mi-au spus că s-au bucurat când am intrat la guvernare în 2021, dar și-au dat seama că este foarte greu să lupți contra unui stat mafiot”, spune deputatul mureșan.

USR, generatorul schimbării în România

„În momentul de față PSD și PNL continuă să facă legea în România. O legea sărăciei și a umilinței pentru majoritatea cetățenilor. Mai grav este că unii dintre votanții acestor două cred că partidul extremist AUR ar fi soluția. Acesta este efectul deciziilor luate de președintele Iohannis în ultimii ani”, explică Adrian Giurgiu.

Deputatul ne-a explicat că la alegerile din 2024 vom auzi două discursuri lipsite de substanță. Pe de-o parte o să fie cel al PSD-PNL care va promite românilor mai mulți bani fără nici o susținere reală din economie. Pe de altă parte o să fie discursul naționalist al unui partid susținut de la Moscova. „Toate cele trei partide – PSD, PNL și AUR promit o Românie măreață fără să aibă o singură lege care să stimuleze economia în ultimii trei ani de când sunt în Parlament. Sunt trei partide pline de dătători cu părerea, dar fără pic de viziune”, susține Giurgiu.

USR este în acest moment cel mai mare partid de opoziție din România. „După dezastrul economic produs de actual guvernare, considerăm că este nevoie de o alternativă politică de dreapta, construită în jurul USR. De aceea creionăm în acest moment crearea unui pol de dreapta care să vină cu reforme puternice din 2024 încolo”, ne-a declarat deputatul Adrian Giurgiu.

Societatea civilă, rol important în planurile USR

Acesta spune că pentru formarea acestui pol nu este suficientă doar o majoritate politică. Deputatul ne-a explicat că în lunile următoare, USR va avea discuții și cu organizații civice, antreprenori și oameni din mediul academic.  „USR este un partid născut din spirit civic și considerăm că societatea civilă trebuie să aibă un cuvând de spus în conturarea unei drepte puternice ca alternativă la guvernarea pseudo-socialistă actuală”, a adpugat deputatul.

Deputatul mureșan susține că obiectivul partidului din care face parte este să formeze o alternativă onestă, care va schimba România.

„Românii nu mai cred în actual guvernare. În acest moment, PNL este anexă la guvernarea PSD. Peneliștii au trădat voturile pe care le-au primit în 2020. Sunt vinovați pentru eșecul acestei guvernări, pentru scumpirile record, deficitul bugetar istoric, greva din educație, eșecul Schengen. USR, cu ajutorul unui pol de dreapta creat în jurul formațiunii noastre, poate să mai repare răul făcut. Dar vom avea nevoie de ajutorul cât mai multor români”, a conchis deputatul mjureșan, Adrian Giurgiu.

(Advertorial)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE