”Undă verde” pentru un nou spital la Târgu Mureș Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 3159 Vizualizări

”Undă verde” pentru un nou spital la Târgu Mureș

Aleșii locali ai municipiului Târgu Mureș au aprobat joi, 29 iunie, cu unanimitate de voturi, cu prilejul unei ședințe ordinare de lucru, documentația de urbanism ”Plan Urbanistic Zonal – stabilire reglementări pentru construire spital și funcțiuni complementare, amenajare acces auto, parcări”, strada Gheorghe Doja nr. 88/C cu regulamentul local de urbanism aferent.

Investiția a fost propusă de către societatea Multiplan Serv SRL pe un teren în suprafață de 4.312 de metri pătrați situat în intravilanul municipiului Târgu Mureș, pe strada Gheorghe Doja nr. 88/C.

”Proprietarul imobilului cu suprafața de teren de 4.312 de metri pătrați a inițiat elaborarea unui PUZ prin care s-a studiat modul de utilizare a parcelei, organizarea arhitectural-urbanistică în funcţie de caracteristicile structurii urbane, asigurarea acceselor, dezvoltarea infrastructurii edilitare, statutul juridic şi circulaţia terenurilor. Ambele clădiri vor fi dispuse izolat și vor fi retrase față de aliniament și față de celelalte limite ale parcelei; clădirea spitalului va avea regimul maxim de înălțime S + P + 3E + 4, iar clădirea pentru servicii și locuință va avea regimul maxim de înălțime P + 5, în condițiile nedepășirii indicatorilor urbanistici”, se precizează în Referatul de aprobare aferent proiectului de hotărâre.

Potrivit aceleiași surse, accesele la cele două imobile ”vor fi asigurate din strada Gheorghe Doja”, iar parcările necesare ”vor fi amenajate în incinta imobilului proprietatea beneficiarului” fiind distribuite ”atât la sol, cât și la subsolul clădirii cu respectare prevederii Hotărârii Consiliului Local nr. 6/2021.”

Alex TOTH

Foto: https://ro.depositphotos.com/

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE