INTERVIU cu Denisa Gorea, șefă de promoție cu media 10 la Colegiul Național „Unirea” Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1209 Vizualizări

INTERVIU cu Denisa Gorea, șefă de promoție cu media 10 la Colegiul Național „Unirea”

Denisa Gorea, una dintre șefele de promoție ale Colegiului Național „Unirea” din Târgu Mureș, de la profilul real, a acordat miercuri, 5 iulie, un interviu cotidianului Zi de Zi. Cu acest prilej, Denisa Gorea a vorbit despre secretul obținerii mediei 10 în cei patru ani de liceu, precum și despre planurile sale de viitor.

Reporter: Pentru început, aș dori să-ți faci o mică descriere.

Denisa Gorea: Mă numesc Gorea Denisa. Am terminat Colegiul Național „Unirea”. Acolo am început clasa pregătitoare și tot acolo am terminat clasa a XII-a. Am fost șefă de promoție și am terminat atât cei patru ani de gimnaziu, cât și cei patru ani de liceu, sub îndrumarea dirigintei mele, Cristiana Chira, cu media 10.

Rep.: Felicitări! Oare se mai poate pune întrebarea: de ce ai ales ”Unirea”?

D.G.: Pentru mine a fost ușor. Nici nu îmi imaginam să merg altundeva. Acolo am început, a devenit casa mea, îi știam deja pe profesori; deja mă simțeam în largul meu.

Rep.: Care sunt trei cuvinte care ți-ar rezuma viața de licean?

D.G.: Evoluție, prieteni și experință.

Rep.: Care e perspectiva ta asupra notelor? Consideri că sunt un lucru important de avut în vedere sau contează mai mult abilitățile, cunoștințele propriu-zise și dezvoltarea lor?

D.G.: Notele nu reflectă tot timpul cunoștințele unei persoane; ele reflectă mai mult cât de bine ești pregătit într-un anumit punct, nu cât de bine știi. De exemplu, am colegi foarte inteligenți care, la anumite teste, se panichează și nu le mai pot finaliza. Eu am avut norocul să nu am emoții la teste.

Rep.: Reiese că lucrezi bine sub presiune.

D.G.: Da.

Rep.: Ce pondere au avut părinții tăi în educație, în procesul propriu-zis de învățare?

D.G.: Părinții m-au susținut tot timpul în a învăța, în a face ce-mi place și, datorită faptului că aceste două lucruri se cam suprapuneau, am ajuns să am aceste medii. La mine în casă se punea tot timpul accentul pe învățat pentru că ei au considerat tot timpul că școala face „ceva” din om.

Rep.: Am înțeles că ai fost la un profil real. Consideri că acest profil propune o mai mare dificultate față de cel uman?

D.G.: Depinde de pasiunile fiecăruia. Pentru mine, un profil real ar fi propus o dificultate mai mare, deoarece nu mă prea pricep la materiile umane. Dar, pentru cineva pasionat de limbi, profilul real ar fi reprezentat o dificultate.

Rep.: Cum a fost pregătirea pentru bacalaureat? A fost dificilă această jonglare între învățat și timp liber – prieteni?

D.G.: Timp de patru ani, chiar dacă a fost pandemie, tot timpul am învățat la matematică și informatică și româna, acolo, printre ele. Am învățat să îmi fac un program, astfel încât prietenii erau într-o parte, învățatul în alta.

Rep.: Ce planuri de viitor ai?

D.G.: Vreau să urmez cursurile de automatică ale Universității Tehnice din Cluj-Napoca, unde am fost preadmisă.

Rep.: Și o ultimă întrebare: ce sfat le-ai oferi celor care te vor urma, viitorii absolvenți de liceu?

D.G.: Să încerce să se dezvolte și pe plan personal, nu doar pe planul învățăturii și al școlii, să descopere lucruri noi despre el, să descopere hobby-uri noi. 

A consemnat Alexandra BORDAȘ

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE