FOTO: Proiecte de sute de mii de euro la Școala Gimnazială Sâncraiu de Mureș Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 594 Vizualizări

FOTO: Proiecte de sute de mii de euro la Școala Gimnazială Sâncraiu de Mureș

În ultima perioadă, Școala Gimnazială Sâncraiu de Mureș s-a întrecut pe ea înseși, nu numai prin multitudinea de premii câștigate de elevi la diferite etape ale concursurilor și olimpiadelor locale, județene și naționale, dar și prin multitudinea de proiecte accesate.

Proiectele accesate de Școala Gimnazială Sâncraiu de Mureș sunt „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a Școlii Gimnaziale Sâncraiu de Mureș”, în valoare de 1.900.000 de lei, depus de Primăria Sâncraiu de Mureș. Un alt proiect depus este ESM (Educația e șansa mea), proiect PNRAS în valoare de 300.000 de euro.

De asemenea….

Cultura, fereastră a sufletului

Cel mai recent proiect câștigat este „Cultura, fereastră a sufletului”, în valoare de 98.731,42 lei, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta C11 – Turism și Cultură. Acesta are ca scop reducerea deficitului de acces la cultură și dezvoltarea abilităților culturale pentru elevi prin dezvoltarea de aptitudini și cunoștințe creative și artistice, promovarea incluziunii, a diversității și a toleranței prin mijloace artistice și activități de dezvoltare culturală durabilă.

Astfel, 110 elevi ai Școlii Gimnaziale Sâncraiu de Mureș vor fi angrenați în proiect. Printre activitățile finanțate se numără realizarea revistei școlii, organizarea unei excursii la teatru – Sibiu, unde vor merge 20 de elevi, organizarea unei tabere de creație „Eco-Meșteșug”, unde vor participa 25 de elevi, organizarea unei excursii cu tematica „Istoria de lângă noi”, la care vor participa 39 de elevi care se vor familiariza cu ideea de valoare și importanța patrimoniului.

De asemenea, se va crea un cerc de teatru „Vreau să fiu actor” pentru  dezvoltarea creativității și a aptitudinilor de lucru în echipă.
Elevii și profesori au început deja implementarea proiectului. Revista școlii, „Din suflet de copil”, care însumează 40 de pagini este gata, iar deja în luna august se organizează excursia „Eco Meșteșug” la care vor participa 25 de elevi.

Excursia, care se va desfășura în Horezu, implică asigurarea mesei și a cazării, activități meșteșugărești și mini excursii în zonă. Celelalte activități sunt în curs de implementare, achiziționarea de costume populare, de costume de teatru, iar începând din septembrie se organizează și trupa de teatru a școlii.

Table inteligente și laptopuri în toate sălile

„Suntem foarte bucuroși că am reușit să accesăm și acest proiect „Cultura, fereastră a sufletului”. Pentru Școala Gimnazială Sâncraiu de Mureș, urmează alte investiții importante. În curând, vom avea table inteligente în toate clasele și laptopuri performante. S-a depus și PNRAS în valoare de 300.000 de euro, iar în colaborare cu Primăria s-a câștigat proiectul cu dotări și s-a depus un proiect pentru reabilitare și extindere atât pentru Școala Gimnazială Sâncraiu de Mureș, cât și pentru Școala Gimnaziala Nazna. Dacă totul merge bine, în curând școlile din Sâncraiu și Nazna vor fi de nerecunoscut”, a declarat Alin Florin Danciu, directorul Școlii Gimnaziale Sâncraiu de Mureș.

Școala încrederii

Anul școlar 2023-2024 vine și cu includerea școlii de la Sâncraiu în Proiectul Școala încrederii care se vrea un proces de transformare educațională și organizațională, cu o durată totală de 5 ani, care include tot ce înseamnă o transformare organizațională sustenabilă: livrare – implementare – reflectare – certificare – evaluare (intervenție).

Prima etapă a programului include intervenții specifice pe fiecare din cei 4 piloni de intervenție din cadrul programului, adresate conducerii școlii și personalului didactic și nedidactic, cu scopul de a produce o schimbare organizațională de durată și o schimbare a relațiilor de la nivelul școlii (relații cu elevii, colegii sau părinții).

Pe parcursul celor 4 ani de derulare a programului la nivelul școlii, echipa programului va realiza un proces continuu de monitorizare și evaluare a nivelului de implicare a colectivului școlii în cadrul programului și de implementare a practicilor incluse în program la nivelul școlii.

Programul include programe specifice de formare adresate elevilor și părinților din comunitatea școlară. Parcurgerea programelor de formare de către un număr cât mai numeros al elevilor și părinților va fi sprijinită în cadrul programului, dar nu va fi subiect al monitorizării continue realizată la nivelul programului.

A doua etapă a programului se desfășoară în anul 5 de implementare. În acest an reprezentanții fiecărei școli urmează să demonstreze că au implementat organic la nivelul școlii practicile din cadrul programului și pot să susțină transformarea din școală și în perioada următoare, pentru a obține certificarea de „Școala Încrederii”.

Această certificare se păstrează atâta timp cât unitatea de învățământ va reuși să susțină în continuare transformarea din școală.

„Sunt bucuros că un număr impresionant de mare de profesori din școala noastră au răspuns DA la cererea noastră de a ne implica în acest proiect. Practic 98 la sută dintre profesori vor fi angrenați în activități”, a declarat directorul Alin Danciu.

Acces spre Succes

Alături de localitățile Albești, Saschiz, Târnăveni, Școala din Sâncraiu de Mureș implementează deja de doi ani proiectul din fonduri norvegiene „Acces spre succes” care își propune o contribuție activă la creșterea gradului de coeziune economică și socială la nivel local și național prin îmbunătățirea competențelor formale și non-formale ale copiilor din ciclul gimnazial, creșterea gradului de promovabilitate a acestora în licee și prin dezvoltarea abilităților, cunoștințelor și competențelor necesare profesionale pentru locuri de muncă cu un grad de calificare mai ridicat.

Pe pagina de FB a școlii se pot urmări activitățile pe care profesorii le organizează alături de elevi atât pe parcursul anului școlar, cât și în vacanță.

Al. DĂLĂLĂU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE