Buget de un milion de euro pentru piste de biciclete în lungul canalului Pocloș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1020 Vizualizări

Buget de un milion de euro pentru piste de biciclete în lungul canalului Pocloș

Consiliul Local al Municipiului Târgu Mureș a aprobat joi, 27 iulie, într-o ședință ordinară de lucru, cu majoritate de voturi, bugetul estimativ al proiectului ”Realizare piste de biciclete în lungul canalului Pocloș”, aprobat în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, în valoare totală de 5.042.507 de lei (aproximativ un milion de euro), inclusiv TVA.

Amplasamentul prevăzut în proiect se întinde pe o lungime de 4,324 kilometri şi face parte dintr-un areal înverzit, care face legătura între diverse zone locuite, zone cu instituţii de învăţământ, spaţii de joacă şi parcuri, fiind compus dintr-o pistă de 3,979 kilometri cu o lățime de 2,4 metri și o pistă de 0,345 kilometri cu o lățime de 1,5 metri.

Traseul pistei de biciclete va face conexiunea următoarelor zone de interes local: strada  Livezeni (zona liceului Electormureș/ zona comercială a cartierului Tudor) – strada Budai Nagy Antal (zona centrală a municipiului Târgu Mureș).

”Investiția finanțează realizarea infrastructurii de rulare pentru biciclete în intravilanul și extravilanul localităților – piste pentru biciclete/ culoare pentru biciclete, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență a fost aprobat la finanțare, și în luna decembrie 2022 a fost semnat Contractul de finanțare cu numărul 141507 din 14 decembrie 2022. Valoarea totală a finanțării nerambursabile conform acestui contract este în cuantum de 4.002.401,21 lei, fără TVA, valoare integral eligibilă”, se precizează în Referatul de aprobare aferent proiectului de hotărâre.

Alex TOTH

Foto: Facebook – SGA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE