INTERVIU. Noutăți despre Patinoarul artificial acoperit din Târgu Mureș Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1039 Vizualizări

INTERVIU. Noutăți despre Patinoarul artificial acoperit din Târgu Mureș

În urmă cu câteva zile, mai exact în data de 20 iulie, conducerea Clubului Sportiv ”Mureșul” din Târgu Mureș, a informat, prin intermediul unui anunț publicat în cotidianul Zi de Zi, că a fost emisă Autorizația de Construire (AC) cu numărul 46 din 23 februarie 2023 privind executarea lucrărilor de construire pentru ”Amenajare patinoar artificial acoperit cu instalațiile aferente – Continuare și finalizare lucrări de construcții autorizate prin AC 433/2008 și AC 261/2011”.

Directorul Clubului Sportiv ”Mureșul” din Târgu Mureș, Cosmin Iuliu Pop, a oferit, la solicitarea Zi de Zi, detalii despre procedurile care vor urma pentru reluarea lucrărilor la Patinoarul artificial acoperit, investiție derulată de Compania Națională de Investiții (CNI) pentru finalizarea căreia a fost bugetată suma de aproximativ 30 de milioane de lei. Patinoarul artificial acoperit va avea o suprafață de joc de 1.800 de metri pătrați (30 x 60 de metri), dimensiune standard, omologabilă IHF 2014, iar tribunele vor putea găzdui 2.000 de spectatori.

Reporter: Vă rog să ne spuneți ce se va întâmpla la Patinoar în perioada următoare?

Cosmin Iuliu Pop: Era obligația noastră, a Clubului Sportiv ”Mureșul”, prin legislație, să publicăm într-un ziar un anunț referitor la emiterea Autorizației de Construire. Am făcut acest anunț și notarea în Cartea Funciară a Patinoarului, că am obținut această Autorizație de Construire tocmai pentru ca CNI-ul să poată da ordinul de începere a lucrărilor. Deja CNI a dat un ordin de începere a lucrărilor de proiectare, care din câte știu s-au finalizat, și urmează să fie emis ordinul de începere a lucrărilor de execuție. Nu pot spune eu în numele celor de la CNI când vor emite ordinul respectiv. Pur și simplu, ei au cerut să fie îndeplinite niște cerințe: să publicăm anunțul într-un ziar de largă răspândire și să notăm în Cartea Funciară, pentru ca ei să poată da ordinul.

Rep.: Când ordinul de începere a lucrărilor va fi emis, cine va supraveghea șantierul?

C.I.P.: Compania Națională de Investiții. Și noi, ca beneficiar final, vom supraveghea, dar toată execuția va fi supravegheată de către CNI, deoarece ei finanțează investiția. Printr-un protocol de predare-primire, predăm amplasamentul și patinoarul în starea în care este către CNI, pentru folosință gratuită și pentru a putea executa lucrările. După aceea, ei o să ne predea construcția finalizată.

Rep.: La Bazinul Olimpic din Târgu Mureș, după efectuarea predării de la CNI la Clubul Sportiv ”Mureșul” v-ați dat seama că este o problemă cu personalul, respectiv că nu exista personal suficient care să se ocupe de funcționarea investiției. Cum va fi procedura în cazul Patinoarului?

C.I.P.: În momentul în care va fi emis ordinul de începere a lucrărilor vom ști și care este termenul de finalizare. Vom ști că se lucrează 16 luni, după care patinoarul va fi predat către noi. Când vom ști termenul exact de predare, vom face demersurile către Minister și vom cere acele posturi noi.

Rep.: De câte persoane va fi nevoie pentru a asigura buna funcționare a Patinoarului?

C.I.P.: Noi acum avem o parte de personal pe care putem să îl relocăm și către Patinoar, dar nu e suficient pentru a-l pune în funcțiune. Va fi nevoie de o mărire a organigramei noastre, cam cu șapte-opt posturi. Nu mai mult, deoarece patinoarul este automatizat și nu e nevoie de mai mult personal.

A consemnat Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE