Mai mulți mureșeni, transportați de urgență la spital din cauza caniculei Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 396 Vizualizări

Mai mulți mureșeni, transportați de urgență la spital din cauza caniculei

Temperaturile extrem de ridicate din ultima perioadă au făcut din nou victime. Nu mai puțin de 10 mureșeni au ajuns la spital cu simptome de leșin, amețeală și grețuri din cauza caniculei.

Mai multe persoane din Mureș au solicitat ajutor medical, după ce au început să aibă simptome de leșin și stări de amețeală cauzate de temperatura ridicată de afară. Zece dintre acestea au fost transportate de urgență la spital, declară reprezentanții Serviciului Județean de Ambulanță Mureș.

S-au înregistrat în total zece cazuri de lipotimie din cauza căldurii. Pacienții au fost stabilizați la locul solicitării și transportați ulterior la Unitatea de Primiri Urgențe. 50% au fost în municipiul Târgu Mureș, restul din alte localități din județ”, a declarat managerul Serviciului Județean de Ambulanță Mureș, dr. Ioan Ivanici.

Cum să te protejezi de caniculă

Există o serie de „reguli” și metode pe care oricine trebuie să le respecte pentru a evita incidente neplăcute cauzate de caniculă. Aceste măsuri de siguranță sunt aplicabile oricărei persoane, indiferent de sex, vârstă sau probleme de sănătate.

  • Rămâi în casă sau limitează expunerea la soare, mai ales între orele 11:00-18:00. Deplasările sunt recomandate în primele ore ale dimineţii sau seara, pe cât posibil prin zone umbrite, alternând deplasarea cu repausul;
  • Răcorește locuința cu ajutorul aparatelor de aer condiționat sau ventilatoare. Reglează aerul condiţionat la maxim 5 grade sub temperatura de afară. Aerisește încăperile dimineaţa devreme sau seara târziu. De asemenea, dușurile frecvente te răcoresc rapid;
  • Bea multă apă, cel puțin 2 litri/zi (nu prea rece). Nu aștepta să-ți fie sete pentru a bea apă;
  • Persoanele care au epilepsie, suferă de boli deinimă, rinichi sau ficat au restricţionare privind utilizarea lichidelor ori au probleme de reţinere a lichidelor, de aceea trebuie să consulte un medic înainte de a creşte aportul acestora;
  • Mănâncă regulat, echilibrat şi uşor (legume și fructe). Evită consumul de multă sare, zahăr și grăsimi;
  • Limitează consumul de băuturi alcoolice și cafea/cofeină (conduc la deshidratare rapidă);
  • Poartă haine uşoare, deschise la culoare, care acoperă cât mai mult pielea. Poți folosi și o cremă de soare (cu protectie minim 15 SPF).

Sursa foto: www.depositphotos.com

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE