Concurs pentru tineri aspiranți la jurnalismul cultural Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 964 Vizualizări

Concurs pentru tineri aspiranți la jurnalismul cultural

Ești elev de liceu?

Te gândeşti la o carieră în jurnalism cultural?

Vrei să cunoşti tineri artişti şi să-i promovezi?

Te aşteptăm să te înscrii în proiectul „Tineri debutanţi în artă şi jurnalism”

Primeşti pregătire de specialitate şi materialul tău va fi publicat şi promovat!

Ce se va întâmpla?

Vom selecta 9 elevi de liceu cu abilități de exprimare  scrisă și înclinație spre jurnalism. Fiecare tânăr comunicator,  aspirant la meseria de jurnalist cultural va redacta, în cadrul proiectului,  un material de presă (scris, audio sau video) având ca temă prezentarea unui tânăr artist sau a activității acestuia.

Într-o primă etapăparticipanții la proiect vor participa la work-shopurile susținute de către Ligia Voro, jurnalist, redactor sef revista Transilvania Business, Andi Gherghe, regizor, actor Teatrul Național – arta actorului și Koszorus Krisztina, solist vocal – muzică. În cadrul acestor work-shopuri coordonatorii le vor împărtășii din experiența lor artistică și de viață, principala temă a acestor activității fiind cea de a arăta tinerilor că o pasiune, un talent pot fi valorificate și de ce nu transformate în meserie, într-un mod de viață.

Apoi se vor forma trei grupe care vor fi coordonate de Sanda Viţelar, redactor Zi de Zi,  Valentin Covaciu ( scriitor, fost jurnalist cultural) și Andrei Vornicu (PR Teatrul Național, fost jurnalist cultural).

Obiectivele principale ale celor trei grupe de lucru sunt următoarele: realizarea a 9 materiale de presă (scrise, audio sau video) având ca tematică activitatea artistică a 9 tineri artiști precum și realizarea unui proiect artistic comun, proiect în cadrul căruia  tinerii din diverse domenii culturale  vor învăța să  interacționeze și își vor pune laolaltă energiile creatoare. Toate materialele de presa realizate vor fi postate pe un site de presă locală, iar primele 3, cele mai vizualizate vor fi premiate. Proiectele artistice realizate de cele 3 (trei) grupe vor fi prezentate în cardul galei de premiere ce va avea loc la finalul proiectului. Toți tinerii participanți la proiect vor primi un premiu de participare.

Înscrierile se pot face prin transmiterea unui e-mail la adresa marius@zi-de-zi.ro până pe 5 septembrie 2023.

Proiectul este realizat de Asociația Culturală a Festivalurilor și Conferințelor din Transilvania.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE